Проросійську політику треба виправляти, - Юрій Бутусов

Григорій Давиденко 13.06.2022 284

Байден

Десятого червня президент США Джо Байден зробив у Лос-Анджелесі гучну заяву щодо недостатніх  дій керівництва України перед широкомасштабним вторгненням росії. "Я знаю, що багато людей думали, що я, можливо, перебільшую, але я знав, і у нас були дані, щоб підтвердити, що путін прямував за кордон. Сумнівів не було. І Зеленський не хотів цього чути, як і багато людей", - заявив Байден на політичному заході, повідомляє Bloomberg.

За словами президента США, інформація про повномасштабний напад дійсно могла здатися перебільшеною. "Я розумію, чому вони не хотіли цього чути", - додав Байден.

У відповідь на це радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна готувалася до нападу росії, але масштаб агресії неможливо було передбачити.
Із заяв Байдена та Подоляка можна зробити висновок, що політичне керівництво України зробило не все, що слід, для відбиття агресії. Можна згадати, що рішення про створення Сил тероборони було ухвалене лише "під ялинку" 2022 року. Хоча хаступник секретаря РНБО генерал Сергій Кривонос наполягав на цьому ще два роки тому.  Але за "надмірну активність" навіть...  позбувся посади. ВІдтак 25 тисяч автоматів  тероборонцям Києва роздавали вже у свинячий голос, коли ворог дійшов до передмість столиці. А жителі Херсона, Мелітополя та інших південних міст змушені були зустрічати "асвабадітєлєй" з голими руками.
Заяву Байдена військовий кореспондент Юрій Бутусов напряму пов'язує з досі належно не розслідуваним Вагнергейтом, через що також безпідставно  був усунений з посади начальник Головного управління розвідки, генерал-полковник Василь Бурба. У соцмережах Бутусив наголосив:
- Думаю, після заяви Байдена, що президент Зеленський ігнорував його попередження поо вторгення, усі вже зрозуміють, чому я так гучно говорив про Вагнергейт та називав це державною зрадою, і чому Зеленський також ігнорував моє розслідування. Тому що тісно пов’язаний з росією та люстрований за роботу на януковича Руслан Демченко був призначений Зеленським на пост начальника комітету по розвідці, і свідомо дезінформував керівництво краіни. І Зеленський підтримував доповіді Демченка, а попередження Байдена, Джонсона та розвідки НАТО ігнорував та відкидав. І спільні з ЦРУ операції провалювалися. Я намагався попередити катастрофу.
А підтримував Демченка перемовник з росією та кремлем Андрій Єрмак - голова офісу президента. Вагнергейт розкривав цю схему впливу рф на рішення керівництва України за півтора роки до початку війни.
На жаль, Зеленський не дослухався до Байдена, і тепер все життя йому треба буде відповідати, чому він не послухав НАТО, і говорити це перед могилами десятків тисяч загиблих, які виправляють наслідки жахливих політичних рішень, перед батьками, близькими та вдовами, перед дітьми. Доведеться все ж таки колись почати відповідати за себе, бо час інтерв’ю колись закінчиться, а люди цю війну та її причини не забудуть ніколи. Проросійську політику треба виправляти, і для початку сказати - а де зараз Руслан Демченко, і яку інформацію він зараз дає президенту, який в нього доступ до даних розвідки? Я задавав це питання на прес-конференції, президент на нього не відповів, а Байден про це знов нагадав.
До цього можна додати, що на тижневої давності спілкування президента України В. Зеленського 6 червня Юрій Бутусов з невідомих причин не був запрошений.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ