Протести проти «могилізації» у рф тривають, росіяни штурмують кордон Грузії

Григорій Давиденко 27.09.2022 410
   дагестан, дагестан мобилизация, дагестан протест
         Наслідки оголошеної путіним 21 листопада мобілізації в рф приємно вражають українців та усіх противників його тоталітарного режиму. Кілька військкоматів спалені, кипить і активно протестує багатонаціональний Дагестан (на знімку). У соцмережах з'явилася копія наказу військового комісара республіки Дайтбега Мустафаєва про призупинення там призову "у зв'язку із якісним виконанням заходів часткової мобілізації". Проте бунти не стихають, путін доручив кадирову "розібратися"  з бунтівними сусідами. У військоматі Усть-Улімська Іркутскої області 25-річний Руслан Зінін вистрелив у начальника призовної комісії. Воєнком вижив, однак знаходиться у тяжкому стані. За словами очевидців, перед тим, як відкрити вогонь, Руслан Зінін сказав: «Зараз усі поїдемо додому».      
      Протестують Омськ, Якутія, Іркутськ, число затриманих за виступи проти мобілізації в рф, за даними ЗМІ, біля двох тисяч чоловік. Чоловіки призовного віку не бажають випробовувати долю "солдатів удачі" на землі суверенної держави Україна. Відтак значна частина росіян прагне якомога швидше скористатися безвізовим режимом із сусідніми Монголією, Грузією, Казахстаном тощо, аби уникнути трагічної перспективи на не потрібній їм війні. Цікавими спостереження і роздумами про ситуацію на російсько-грузинському кордоні поділився на сторінці ФБ військовий експерт Юрій Бутусов, далі його пряма мова.
На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та на відкритому повітрі
      Великі сили мобілізованих росіян штурмують кордон з Грузією.
Величезні втрати рф на фронті, демонстрація цих втрат, інформаційний вплив українського та світового інтернету пробили роботу веж кремлівської пропаганди у свідомості мільйонів росіян. А сотні тисяч чоловіків призовного віку тікають до сусідніх країн, і не збираються захищати путінський режим, їх вже не загнати в армію.
      Тобто інформаційний вплив серйозно зменшив мобілізаційний ресурс путіна.
А ще головне - тепер у кожного дурня, якого путін закликає до чужої російської війни, буде друг, який вчасно втік. І сидячи під обстрілами десь біля Лиману, кожен мобілізований подумає: "Я дурень, а моєму другу все це зійшло з рук", і буде шукати спосіб отримати свідоцтво або звільнитися та ще й втекти від війни.
       Тому об'єктивна інформація - це також зброя, і дуже ефективна зброя, яка завдає великих втрат планам ворога. путін може мобілізувати державу, але не зміг мобілізувати народ і суспільство, а мобілізаційний ресурс рф продовжує зменшуватися як на фронті, так і в тилу.
Однак до перемоги нам ще далеко, треба бути реалістами і продовжувати працювати.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ