Протести в ПАР: галузь свинарства зазнає збитків

За матеріалами інтернет-видань 27.07.2021 211

 

Протести в ПАР: галузь свинарства зазнає збитків

Протести в ПАР завдають нищівного удару по галузі свинарства в країни: перекриваються дороги, не працюють бійні, не вистачає корму для годівлі свиней.

Хвилі протестів прокотилися в окремих регіонах країни, зокрема в провінції Квазулу-Натал та Гаутенг. Вони пов’язані з арештом колишнього президента Джейкоба Зума. За цей час в країні відбулися пограбування приватного бізнесу та руйнування державної інфраструктури.

«Пограбування магазинів, перекриття доріг, спалення вантажівок та врожаю, а також крадіжка домашньої худоби представляють серйозну загрозу продовольчій безпеці», – сказав Крісто ван дер Ріде, виконавчий директор найбільшої федерації сільськогосподарських організацій в ПАР.

«Ці протести серйозно вплинули на вирощування свиней в провінціях. Перекриті дороги унеможливлюють доставку кормів, а закриті бойні не дозволяють працювати переробникам», – зазначив Едгар Ортманн, доктор з ветеринарної клініки Хауік.

Втрати виробничих потужностей

15,7% всього поголів’я свиноматок в Південній Африканській Республіці знаходиться в провінції Квазулу-Натал. Генеральний директор Південноафриканської організації виробників свинини (SAPPO) Йоганн Котце заявив, що галузь втратила 7% своїх потужностей через грабунки та тимчасово закриті бойні в провінції. Промисловість також втратила 6000 тонн імпортованих свинячих реберців через крадіжки на підприємствах в Дурбані.

«Переробники не змогли вивезти туші зі своїх холодильних камер, а тому і не змогли прийняти нових свиней на забій», – заявив він. – «Персонал також у багатьох випадках не звітував про виконану роботу. Це було спричинено додатковими суттєвими обмеженнями на переміщення тварин у північних районах провінції через спалах ящуру».

 

Дефіцит корму є основною проблемою

Основним занепокоєнням є неможливість виробників отримувати корми для тварин. Йоган Котце сказав: «Виробництво свинини схоже на машину, яку потрібно постійно заправляти. Та ви не зможете утримувати свиней протягом 2 тижнів, якщо у вас немає для них їжі».

Через закриття головної магістралі країни, більшість комбікормових заводів у регіоні були відрізані від сировини, таких як кукурудза, соняшник та соя. Пшеничні висівки також були недоступні через закриття млинів, що вплинуло не лише на ланцюг постачання кормів, але й на наявність борошна та хліба. На додачу до цього, на АЗС закінчувалось дизельне паливо.

Фізичні зміни у свиней

Віллем Штейн, дієтолог, що спеціалізується на свинях, надав раціони харчування з тієї сировини, яку ще мали фермери. «Це катастрофа. Свині чутливі, а незбалансований раціон призводить як до поведінкових, так і до фізичних змін», – сказав він. Лише серед його клієнтів є 5 ферм в регіоні, на яких утримується понад 20 000 свиней, які так чи інакше постраждали від наслідків протестів.

Перевагою є те, що багато фермерів вирощують власну кукурудзу, а деякі мали запас соняшника. Їх можна використовувати в тимчасових раціонах, щоб рятувати своє поголів’я від голоду.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ