Процес вступу України до ЄС пришвидшить плідна співпраця українського і європейського молочних секторів

За матеріалами інтернет-видань 10.05.2024 373
Процес вступу України до ЄС пришвидшить плідна співпраця українського і європейського молочних секторів

Спілка молочних підприємств України та  Європейська молочна асоціація підписали меморандум про порозуміння. Ця подія закладає основу на співпрацю та чесну і прозору конкуренцію.
Як зазначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький,  якщо український і європейський молочні сектори домовляться про взаємодію, то це пришвидшить процес вступу України до ЄС. Тому Україні важливо створювати рівні умови для виробників, надавати їм підтримку, як це відбувається в ЄС.
За словами Тараса Висоцького, Уряд нещодавно збільшив підтримку тваринництва, в тому числі  молочних виробників за програмою «Доступні кредити 5-7-9». Фермери тепер зможуть взяти кредит до 150 млн. грн. Це дозволить підприємцям економічно розвивати  ефективне виробництво.  
На думку Держсекретаря Міністерства аграрної політики та продовольства України Віктора Канцурака, створення підприємств з глибокої переробки молока та виробництва продукції з доданою вартістю повинно стати одним з локомотивів аграрного розвитку України.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ