Провакциновані зможуть отримати тисячу гривень в “Дії” на картку

Прес-релізи 30.11.2021 543

Програма з надання додаткової тисячі гривень кожному вакцинованому українцю покликана надати цільову підтримку тим сферам, які стикнулися із суттєвим скороченням припливу клієнтів через карантинні обмеження у період пандемії. Віртуальні картки у додатку “Дія”, на які повністю вакциновані українці з 19 грудня отримуватимуть тисячу гривень, будуть безкоштовними – про це заявили у Міністерстві цифрової трансформації.

Там запевняють, що фінансові операції з віртуальними картами будуть цілком безпечними, оскільки вони проходитимуть через банки-партнери, які мають надійні системи захисту платежів. Для того, щоб отримати таку картку необхідно пройти коротку верифікацію в додатку «Дія».

Голова комітету Верховної ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький заявив, що в Україн вводити обов’язкову COVID-вакцинацію всіх дорослих не планують. Вона лише стосуватиметься окремих професій. Наразі в Україні щеплення від коронавірусу обов’язкові для співробітників органів центральної влади та місцевих держадміністрацій, а також освітніх установ,

Втім, з 9 грудня до переліку планують додати працівників стратегічних держпідприємств, а також установ, якими керують органи центральної виконавчої влади, та організацій, що надають соціальні послуги. Однак у МОЗ планують зробити щеплення обов’язковими й для органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств, а також співробітників медустанов - цей проект знаходиться на стадії громадського обговорення.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ