На тлі погіршення ситуації з експортом пшениця на Euronext знову падає

За матеріалами інтернет-видань 26.08.2024 99
На тлі погіршення ситуації з експортом пшениця на Euronext знову падає
У п’ятницю пшениця на Euronext впала третій день поспіль, залишившись поблизу п’ятимісячного мінімуму, оскільки зростання євро та рясні поставки дешевшого чорноморського зерна змушували трейдерів сумувати щодо перспектив експорту.
Ф’ючерси на пшеницю з постачанням у грудні, найактивніша позиція на паризькій біржі Euronext, знизилися на 0,4% до 208,75 євро (233,17 дол. США) за тонну.
Проте контракт залишився вищим за мінімум четверга в 207,75 євро, найнижчого значення з 11 березня.
Менш ліквідний вересень, що спливає на початку наступного місяця, закрився на 1,1% нижче на 194,50 євро. Раніше він встановив новий мінімум контракту на 193 750 євро, що стало ще одним п’ятимісячним мінімумом для ціни на найближчий місяць.
EUR/USD піднявся до нового річного максимуму до долара, оскільки американська валюта знизилася після того, як голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл дав чіткий сигнал про те, що довгоочікуване зниження процентної ставки в США відбудеться наступного місяця.
«На ринку пшениці, схоже, відсутній ентузіазм, що дозволяє цінам знижуватися. Ціни в США, схоже, приречені на те, щоб протестувати нещодавні мінімуми, європейські фермери залишаються великими власниками (зерна), а постачання з країн Чорного моря продовжують здаватися багатими», — йдеться у замітці британського торговця ADM Agriculture.
“Поки зберігається цей сценарій, складно передбачити наявність позитивних тенденцій на ринку”.
За словами трейдерів, російська пшениця з 12,5% протеїном для постачання Чорного моря у вересні коштувала близько 215–218 доларів за тонну FOB, з 11,5% протеїном — близько 212 доларів.
Українська пшениця із вмістом 11,5% пропонувалася за ціною близько 219 доларів за тонну FOB, тоді як інтерес європейських покупців був набагато нижчим — 198–200 доларів FOB Одеса.
«Дешева чорноморська пшениця, як і раніше, пропонується за низькими цінами, які західний ЄС не може собі дозволити», — сказав німецький трейдер.
«Після неякісних урожаїв у Франції та Німеччині деякі європейські покупці говорять про купівлю продовольчої пшениці з України за низькими цінами поряд із звичайними великими обсягами української фуражної пшениці».
У Франції фермери минулого тижня завершили збирання м’якої пшениці, повідомило у п’ятницю сільськогосподарське управління FranceAgriMer.
Очікується, що врожай пшениці у Франції буде найнижчим з 1980-х років, а також покаже неоднозначну якість після цього дощу.
 
 
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ