Rally Monte Carlo з українськими «запорожцями»

За матеріалами інтернет-видань 01.02.2022 322

 Автомобілі ЗАЗ стартували на перегонах Rally Monte Carlo в місті Валанс. До перегонів екіпажі з Київа, Запоріжжя, Львова, Тернополя та Чернівців готувалися декілька місяців, пройшли реєстрацію для участі в історичному Ralley Monte-Carlo.

 Автомобілі ЗАЗ прибули до міста Валанс до Франції 30 січня. Два «вухаті» «запорожці» та «Москвич» подолали шлях понад 2000 км на своїх чотирьох. Інші автомобілі привезли на лафетах. Основна умова комісарів автомобільного клубу Монако-автомобіль повинен бути повністю справним та автентичним (виняток – гальма). Екіпажі зібралися зі всіх країн Європи. Єдині, хто не зміг потрапити на старт ралі, - англійські екіпажі. Причиною стали обмеження COVID-19. Екіпаж з Литви також долає шлях на  «горбатому».

Старт фінального етапу запланований на ніч із 1 на 2 лютого в Монако. Маршрут Sospel – La-Bollène-Vésubie (31 км) через знаменитий Col de Turini продовжиться етапом Loda – Coaraze (22 км) через Col de Porte and Col Saint-Roch. На команду-переможця вболівальники чекатимуть близько 01:20 у порту Еркюль у Монако.

Гала-вечір та урочисте нагородження відбудеться увечері в середу, 3 лютого, у Salle des Etoiles у Monte-Carlo Sporting Club.

Теги: Світ

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ