Податківці за 2021 рік оштрафували АЗС майже на 600 млн грн

За матеріалами інтернет-видань 01.02.2022 569

У 2021 році територіальними підрозділами Державної податкової служби було проведено 2349 фактичних перевірок для запобігання та виявлення порушень законодавства платниками податків у сфері обігу палива -  повідомляє прес-служба ДПС.

За наслідками розгляду матеріалів перевірок до суб'єктів господарювання застосовано штрафні санкції на загальну суму 565,7 млн. гривень.

За результатами контрольно-перевірочних заходів працівники територіальних підрозділів фактичних перевірок ініціювали вилучення з незаконного обігу 1 013,3 тис. літрів пального на загальну суму 27,3 млн. гривень, ініційовано припинення діяльності 98 незаконних АЗС (АГЗС) та вилучення 229 одиниць обладнання, за допомогою якого здійснювався незаконний продаж палива на загальну суму 20,2 млн. гривень.


Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль дав доручення головам обласних та міськдержадміністрацій, контролюючим та правоохоронним органам активізувати діяльність міжвідомчих регіональних робочих груп для проведення заходів щодо боротьби з нелегальними оборотом та роздрібною торгівлею паливом в Україні.

Міністр внутрішніх справ  Денис Монастирський раніше заявив, що операція «Акциз», яка розпочалася з 1 листопада і мета якої - припинити нелегальну торгівлю в тому числі і паливом, і діятиме на постійній основі, доки ринки нелегальних підакцизних товарів не будуть зменшені до нуля.

 
Теги: Україна

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ