«рашисти гірші фашистів!», - Леся Степовичка

За матеріалами інтернет-видань 22.10.2022 356

В День вышиванки отметила День рождения днепровская писательница-патриотка Леся  Степовичка | Днепр вечерний - новости Днепра

        Перегукуємося листами й телефонатами з подругами. Я зараз про тих, хто в тилу. Майже по всій Україні сирени, прильоти, руйнації, гинуть люди. Із Києва жаліються, що холодно, сумно, страшно, що розбито Київську ТЕЦ. У Дніпрі також дрони з ракетами ТЕЦ пошкодили. І теж перебої зі світлом, електрикою і водою. Із Тернополя пишуть про побутову нескладуху (кухонні прибори вімкнуті, лампочки горять, а техніка не функціонує, борщу не звариш). Із Херсона подруга розповідає, що приходили до неї окупанти, нав'язувалися з руцьким паспортом, відмовилася, "взялі на карандаш", голосувати на псевдо-референдум не ходила, і ніхто з сусідів не ходив, обурюються, де вони узяли ті 87% голосів за "прісоєдінєніє"? Харчується залишками круп і сухарями, бо не маєш руцького паспорта - то не маєш рублів, а, отже, не можеш нічого купити у крамниці. Чекає день і ніч на ЗСУ і звільнення Херсона.

        кацапи капітально отруюють життя українцям, свідомо, грубо, жорстоко, по-варварськи. Гітлерівці такого не робили. Вони мали на меті здобути Lebensraum, "життєвий простір", себто, наші території, і щоб на них усе функціонувало, і щоб працьовиті українці як Untermenschen, "недолюди", на них, Uеbermenschen, "надлюдей", гарували. Принизлива, божевільна була у германського фюрера ідея, расистська теорія, але йшлося все ж не про безбожну руйнацію, а про раціональне використання захоплених земель з користю для третього рейху. А новітній руцький недо-фюрер із кремля відверто рече про зачистку територій і населення України, про геноцид. рашня - не фашисти, це рашисти, які гірші за фашистів!

         Це виродки, для яких Тanatos, iнстинкт руйнації, нищення, i, до речі, самознищення є органічною, природною стихією. "Ламать - нє строіть!", "Давай лучше забухаєм, всьо равно падихать!" Так, вони надто ледачі, просякнуті і безповоротно отруєні алкоголем, надто хворі, морально і фізично, щоб щось нове творити. Вони тупо і цілеспрямовано руйнують наші білі хатки, вишневі сади, музеї, бібліотеки, мости, заводи, висотки, дитсадочки, усе гарне, багате, і успішне. Хтось вірить, що вони здатні будуть потім щось нове на, не дай Бог, захоплених територіях збудувати? Достатньо поглянути, на що обернуто Донбас і Крим після їхнього "асвабаждєнія".

        Як сказав Президент України, після бомбардування мирного населення і знищення цивільної інфраструктури, межу перейдено. Такий от дед-лайн, після якого перемовини з кремлем уже не можливі. Боже милостивий, Боже праведний, дай сили нашому народові усе це пережити! Зупини цю дику, рознуздану, хижу орду, що суне на наш благословенний край! Матінко Божа, захисти кожного українського солдата, і кожну дитину, і кожну родину, і кожну одиноку людину своїм омофором! Адже ми віримо в Тебе, Господи, і в нашу Перемогу, і що все буде квітуча Україна.

    Леся Степовичка, письменниця, офіційна сторінка ФБ.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ