Раз-два і в дамках. Точніше і ти уже дружина. Отож впродовж однієї доби маєш чоловіка

За матеріалами інтернет-видань 19.09.2024 268

годину

Одружитися за 24 години можна відтепер і у Дніпрі

У нашому місті з 1 вересня працює близько 20 бюро, де кожен бажаючий може отримати кваліфіковані юридичні консультації — первинну правову допомогу. Бюро надають консультації, доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції, приймають заяви про надання вторинної правової допомоги, складають документи процесуального характеру.

«Відбувся конкурс на посади начальників та заступників бюро. В більшості бюро вже є начальники, десь є заступники та спеціалісти» – підкреслила директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області Людмила Яцуба.

Ще одна інновація – пілотний проект з реєстрації шлюбу за 24 години. 3 липня 2016 року з’явилося розпорядження Кабміну № 502-р, а з 29 липня того ж року запроваждено пілот з реєстрації шлюбу у Києві, Львові, Одесі, Маріуполі та Сєвєродонецьку. Ця зручна функція стане вирішенням багатьох бюрократичних проблем.

«Якщо людина захоче скористатися цією послугою, вона повинна звернутися до організатора, наприклад, у Львівській області, переглянути перелік тих організацій, які надають цю послугу. Зареєструватися. Після цього організатор звертається із відповідним замовленням до відділу державної реєстрації актів цивільного стану, визначеного учасником цього пілотного проекту. Після цього організатор забезпечує подання заявки, надалі – у відповідному місті відбувається реєстрація шлюбу», – розповів заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Дніпропетровській області Тимофій Дудін.

За його словами, за перше півріччя зареєстровано 7 321 шлюб. З них скористалися скороченням місячного терміну 2 166. Це 30%. Не з’явилися на реєстрацію шлюбу з будь-яких різних причин 271 пара.

Дарина Сухоніс


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ