А ГОЛОВА ДНІПРООБЛРАДИ МИКОЛА ЛУКАШУК ПРОТИ

За матеріалами інтернет-видань 19.09.2024 277

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук розкритикував перейменування міст 19.09.2024 · Наталія Марченко

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук висловив свою незгоду з рішенням про перейменування кількох населених пунктів області. Про це повідомляє Відкритий з посиланням на очільника Дніпропетровської обласної ради Миколу Лукашука.

Сьогодні 19 вересня народні депутати ухвалили постанову, що передбачає зміну назв міст, включаючи у Дніпропетровській області Першотравенськ (на Шахтарське) та Новомосковськ (на Самар). Однак зі списку були виключені Павлоград та Синельникове. Лукашук у своєму телеграм-каналі заявив, що перейменування не вирішить ключових проблем громадян. Він зазначив, що місцеві ради, які не встигли перейменувати міста у встановлений термін, скоріш за все врахували думку населення і вважали ці зміни недоречними. За його словами, перейменування є здебільшого політичним питанням і не матиме безпосереднього впливу на покращення умов життя в цих містах. Наприклад, у Павлограді після зміни назви не з’являться нові амбулаторії чи укриття, не покращиться енергопостачання взимку.

Лукашук наголосив, що, хоча процес деколонізації є важливим, сьогодні будь-яка політична тема може бути використана ворогом для розколу суспільства. Він також зауважив, що деякі політичні сили використовують питання перейменування для блокування роботи Верховної Ради, що перешкоджає ухваленню важливих законів і змін у бюджеті.

«Перейменуваннями міст війну не виграють. Для перемоги потрібна єдність, згуртованість та робота на результат», — підсумував Лукашук.

Нагадаємо, мешканці Дніпра, які незадоволені перейменуванням топонімів, можуть написати відповідну скаргу.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ