РЕЙТИНГ РІВНЯ ЗЛОЧИНОСТІ У МІСТАХ ЄВРОПИ

За матеріалами інтернет-видань 28.01.2024 450

ДНІПРО НАЙНЕБЕЗПЕЧНІШЕ МІСТО В УКРАЇНІ

28.01.2024 · Олег Лотошников

Дніпро посів п’ятнадцяту сходинку у рейтингу кримінальних міст Європи.  Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Numbeo. За даними індексу, на початок 2024 року Дніпро є найнебезпечнішим містом в Україні та 16 зі 131 в Європі. Рівень злочинності та безпеку оцінили як помірний – 54,6 та 45,4 бала відповідно.

Нагадаємо, що впродовж 2023 року Дніпро зі 26 сходинки спустився до 17-ї. Тобто рівень злочинності у місті постійно зростає. Після Дніпра у рейтингу йдуть Одеса, Харків, Київ та Львів. Місто лева вважається найбезпечнішим в індексі Numbeo. Французький Марсель здобув сумнівну славу найкримінальнішого та найнебезпечнішого міста Європи. На противагу цьому мешканці нідерландської Гааги відчувають себе максимально захищеними: вони найвище оцінили рівень безпеки та задоволені станом справ зі злочинністю у своєму місті.

Як рахують індекс злочинності: Оцінюють злочинність та безпеку містяни на сайті Numbeo, який проводить опитування. Індекс злочинності – це оцінка загального рівня злочинності в певному місті чи країні. Рівень до 20 “дуже низький”, від 20 до 40 – “низький”, між 40 і 60 – “помірний”, між 60 і 80 – “високий”, вище 80 – “дуже високий”. Основні критерії оцінювання: Загальне сприйняття рівня злочинності; відчуття безпеки під час прогулянок у світлий час доби та вночі; занепокоєння щодо пограбувань, крадіжок автомобілів, майнових злочинів, вандалізму, фізичних нападів незнайомців, агресивних дій у громадських місцях і дискримінації за такими факторами, як колір шкіри, етнічна приналежність, стать або релігія; оцінка сприйняття насильницьких злочинів, зокрема напади, вбивства, сексуальні злочини тощо.

Автори індексу попереджають, що він може відрізнятися від офіційної статистики.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ