Репараційні кінці у воду: бізнес олігарха рф під Києвом переписали на українку

За матеріалами інтернет-видань 28.11.2022 437

 



Детально у відеорозслідуванні Trap Aggressor на Youtube.

Рано чи пізно це мало статися. Держава не конфісковує російські активи, а арештовує їх. Це дає можливість путіністам всіх кольорів, які мають бізнес в Україні, вирішити свої питання з нашою фемідою.

На фото російський олігарх Міхаіл Гуцерієв, який відомий своїми компліментами на підтримку режиму білоруського диктатора Лукашенка. За це він потрапив навіть під санкції ЄС та Британії. У жовтні цього року Гуцерієв також був включений в українські санкційні списки.

А ще, як виявилося, бізнес-група Гуцерієва "Міжнародне логістичне партнерство" є власником найбільших складів під Києвом компанії "МЛП-Чайка". Завбачно весь бізнес в Україні був переписаний на столичну композиторку Вікторію Кущ більш відому під псевдонімом Вікторія Кохана. З 2014-го року мисткиня постійно перебуває на території Росії, пише музику для російських музичних виконавців – Філіпа Кіркорова, Ніколая Баскова, Таісії Повалій та інших.
 



Зліва направо: Міхаіл Гуцерієв, Вікторія Кохана, Ігор Крутой. Фото з рунета

Пару місяців тому ДБР намагалося арештувати склади Гуцерієва, так як має переконливі докази, що російський олігарх підтримує злочинні дії влади РФ та її силового блоку. Він має навіть медаль "За отличие в специальных операциях" ФСБ Росії. Проте адвокат навів інші нагороди Кущ. Виявилося, що вона має подяки від ЗСУ, ТРО та Нацполіції. І за твердженнями адвоката, взагалі не має ніякого відношення до Росії.

У результаті арешт скасували. Російський олігарх Гуцерієв може і надалі чесно заробляти в Україні. А його композиторка, як біла українська бізнесвумен, може спокійно писати пісні для кремлівської естради. Схоже, гроші від нас будуть.

У підсумку, хотілося написати, що це виняток із правила. Та ні. У реєстрі судових рішень є вже багато випадків, коли з майна росіян знімають арешти через різні причини. І найближчим часом Trap Aggressor про них розповість.

Поки що, Україна як держава не застосовує активно механізм стягнення до бюджету активів підсанкційних осіб. На сьогодні така процедура була задіяна лише до одного росолігарха Володимира Євтушенкова. Проте навіть його активи держава ще не взяла під контроль.

Тому, якщо прямо зараз не активізувати конфіскацію підсанкційних російських активів, може так статися, що Україні нічого і не дістанеться. Ані на посилення ЗСУ, ані на відбудову. Адже російські багатії завжди зможуть знайти друзів в Україні, яким передати своє майно до спокійніших часів.
 



Склади "МЛП-Чайка"


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ