У Південному Причорномор'ї гинуть на полях птахи і ссавці

За матеріалами інтернет-видань 28.11.2022 766
У Південному Причорномор'ї гинуть на полях птахи і ссавці

Вже  декілька тижнів в різних кутках Південного Причорномор'я України знаходять загиблих птахів та ссавців на агрополях. Повідомив Іван Русев, доктор біологічних наук, професор, науковий журналіст з Національного природного парку "Тузлівські лимани".
За його словами, дані ветеринарної служби вказують на  діагноз  - асфіксія. Це  патологічний процес, синдром з гострим перебігом, що виникає через недостатність кисню в крові та тканинах. У різних тварин є схожі симптоми - крововилив з рота, вух. На думку вченого, такі симптоми з'являються часто при використанні фосфід цинку, застосування якого категорично заборонено в нашій країні.  

"На жаль, зараз  відкрито продається на ринках і в спеціалізованих магазинах під виглядом препаратів проти гризунів - "Супер Кобра", "Крисін", "Роденфос" та інші. Продавець, по суті, реалізує товар не задекларований, оскільки при огляді пакетика з фосфідом на упаковці ніяких умовних знаків або маркування не виявлено. І виходить, що коли війна в країні триває від віроломного нападу орків, в той же час іде війна проти дикої природи - справжній екоцид  від "своїх". І вважаю, що тут  всі існуючі мисливські товариства, поліція не повинні стоять  осторонь, а терміново розслідувати і притягувати винних до відповідальності", - наголосив Іван Русев.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ