Рецепти найкращих коктейлів на основі мартіні: детальні описи
Коктейлі на основі вермуту мартіні цінуються за насичений багатогранний смак та освіжаючий ефект. У статті зібрано рецепти класичних та сучасних варіантів напоїв, які можна готувати практично з будь-якого приводу – як під час пікніка у колі друзів, так і з приводу урочистого заходу з 50-100 гостями.
Classic Dry Martini
Для приготування знадобляться:
- 75 мл джина;
- 15 мл сухого мартіні;
- лід за смаком;
- кілька оливок.
У цьому напої трав'яні нотки джину вдало балансуються аналогічними рослинними відтінками вермуту. Подавати готовий коктейль слід у келиху, прикрашеному кількома оливками.
Dirty Martini
Інгредієнти:
- 75 мл джину або горілки;
- 15 мл сухого вермуту;
- 15 мл оливкового розсолу;
- оливки для прикраси.
Ця варіація Classic Dry Martini може готуватися на основі як джину, так і горілки. У другому випадку в коктейлі будуть більш відчутні пряно-трав'яні нотки Мартіні з відтінками апельсинів, яблук, ванілі. Розсіл з-під оливок надає готовому напою цікавий солонуватий присмак.
Negroni
До складу коктейлю входять:
- 30 мл джину (краще взяти London Dry);
- 30 мл Кампарі;
- 30 мл червоного мартіні;
- апельсиновая цедра для декора.
Усі інгредієнти змішуються у келиху, наповненому льодом, а потім перемішуються коктейльною ложкою. Перед подачею келих прикрашається апельсиновою цедрою.
«Манхеттен»
Для приготування знадобляться:
- 50 мл бурбона;
- 25 мл червоного мартіні;
- пара крапель Ангостура біттера;
- коктейльна вишня;
- лід.
Всі інгредієнти змішуються та переливаються в охолоджений келих. Перед подачею прикрашаються вишнею. Готовий коктейль має вишуканий смак і відчутний зігріваючий ефект.
Americano
Склад:
- 50 мл Кампарі або іншого гіркого червоного біттера;
- 50 мл червоного вермуту;
- 50 мл содової;
- апельсиновая цедра.
Келих рокс наповнюється догори льодом, потім туди наливаються алкогольні напої, а далі содова. Усі інгредієнти акуратно перемішуються спеціальною ложкою, яку можна придбати в маркеті корисних штук Маудау. Перед подачею келих прикрашається апельсиновою цедрою. Такий коктейль часто подають у якості легкого освіжаючого аперитиву.
Vermouth Spritz
Необхідні інгредієнти:
- 30 мл мартіні Бьянко;
- 90 мл Просекко або іншого сухого ігристого вина;
- 30 мл содової;
- скибочка апельсина.
У охолоджений винний келих з льодом слід налити вермут, ігристе вино і содову, обережно перемішати і подати, прикрасивши скибочкою апельсина. Також можна додати в келих гілочку розмарину. Готовий напій має освіжаючий цікавий смак.
Boulevardier
Для приготування знадобляться:
- 45 мл бурбона;
- 30 мл червоного вермуту;
- 30 мл Кампарі.
Усі інгредієнти слід змішати у ємності з льодом, а потім перелити у рокс. Келих прикрашається апельсиновою цедрою. У готовому коктейлі солодкий вермут пом'якшує гостроту бурбона та гіркоту Кампарі, що формує збалансований напій із насиченим смаком.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я