Рецепти найкращих коктейлів на основі мартіні: детальні описи

За матеріалами інтернет-видань 29.05.2024 374

Коктейлі на основі вермуту мартіні цінуються за насичений багатогранний смак та освіжаючий ефект. У статті зібрано рецепти класичних та сучасних варіантів напоїв, які можна готувати практично з будь-якого приводу – як під час пікніка у колі друзів, так і з приводу урочистого заходу з 50-100 гостями. 

photo-1541807243774-518bdde38627?q=80&w=1467&auto=format&fit=crop&ixlib=rb-4.0.3&ixid=M3wxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8fA%3D%3D

Classic Dry Martini

Для приготування знадобляться:

  1. 75 мл джина;
  2. 15 мл сухого мартіні;
  3. лід за смаком;
  4. кілька оливок.

У цьому напої трав'яні нотки джину вдало балансуються аналогічними рослинними відтінками вермуту. Подавати готовий коктейль слід у келиху, прикрашеному кількома оливками.

Dirty Martini

Інгредієнти:

  1. 75 мл джину або горілки;
  2. 15 мл сухого вермуту;
  3. 15 мл оливкового розсолу;
  4. оливки для прикраси.

Ця варіація Classic Dry Martini може готуватися на основі як джину, так і горілки. У другому випадку в коктейлі будуть більш відчутні пряно-трав'яні нотки Мартіні з відтінками апельсинів, яблук, ванілі. Розсіл з-під оливок надає готовому напою цікавий солонуватий присмак.

Negroni

До складу коктейлю входять:

  1. 30 мл джину (краще взяти London Dry);
  2. 30 мл Кампарі;
  3. 30 мл червоного мартіні;
  4. апельсиновая цедра для декора.

Усі інгредієнти змішуються у келиху, наповненому льодом, а потім перемішуються коктейльною ложкою. Перед подачею келих прикрашається апельсиновою цедрою.

«Манхеттен»

Для приготування знадобляться:

  1. 50 мл бурбона;
  2. 25 мл червоного мартіні;
  3. пара крапель Ангостура біттера;
  4. коктейльна вишня;
  5. лід.

Всі інгредієнти змішуються та переливаються в охолоджений келих. Перед подачею прикрашаються вишнею. Готовий коктейль має вишуканий смак і відчутний зігріваючий ефект.

Americano

Склад:

  1. 50 мл Кампарі або іншого гіркого червоного біттера;
  2. 50 мл червоного вермуту;
  3. 50 мл содової;
  4. апельсиновая цедра.

Келих рокс наповнюється догори льодом, потім туди наливаються алкогольні напої, а далі содова. Усі інгредієнти акуратно перемішуються спеціальною ложкою, яку можна придбати в маркеті корисних штук Маудау. Перед подачею келих прикрашається апельсиновою цедрою. Такий коктейль часто подають у якості легкого освіжаючого аперитиву.

Vermouth Spritz

Необхідні інгредієнти:

  1. 30 мл мартіні Бьянко;
  2. 90 мл Просекко або іншого сухого ігристого вина;
  3. 30 мл содової;
  4. скибочка апельсина.

У охолоджений винний келих з льодом слід налити вермут, ігристе вино і содову, обережно перемішати і подати, прикрасивши скибочкою апельсина. Також можна додати в келих гілочку розмарину. Готовий напій має освіжаючий цікавий смак.

Boulevardier

Для приготування знадобляться:

  1. 45 мл бурбона;
  2. 30 мл червоного вермуту;
  3. 30 мл Кампарі.

Усі інгредієнти слід змішати у ємності з льодом, а потім перелити у рокс. Келих прикрашається апельсиновою цедрою. У готовому коктейлі солодкий вермут пом'якшує гостроту бурбона та гіркоту Кампарі, що формує збалансований напій із насиченим смаком.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ