Режисер серіалу «Слуга народу» отримує нині багатомільйонні держзамовлення

За матеріалами інтернет-видань 14.05.2024 450

 

Ольга Коваль14 Травня 2024 

Розслідувачі дізналися, що режисер серіалу «Слуга народу» отримує багатомільйонні держзамовлення

 

Режисер і сценарист серіалу «Слуга народу» Олексій Кірющенко став співвласником компанії «Ел-енерго», а також має частки у компаніях, що виробляють БпЛА.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Зазначається, що у серпні 2023-го Кірющенко отримав частку 49% у компанії «Ел-енерго», ще 51% отримав Олександр Хандрига.
Створена у вересні 2022 «Ел-енерго» ліцензію на постачання електроенергії отримала у листопаді, але до приходу нових власників діяльності не вела. Після приходу Кірющенка і Хандриги і до квітня 2024-го встигла укласти 12 контрактів на постачання електроенергії комунальним підприємствам та державним структурам. В результаті сума замовлень склала 774 млн гривень (вартість з урахуванням змін до контрактів станом на 10.05.2024).
Втім, більшість угод були укладені до кінця року, відповідно ціна і обсяги постачання ще можуть бути змінені. Наразі найбільша угода, вартістю 521 млн гривень, укладена з КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міськради.
Крім того, у вересні 2023-го Кірющенко разом з Артемом Колюбаєвим (колишній бізнес-партнер з кіновиробництва голови ОП Андрія Єрмака) став співвласником компанії-виробника БпЛА Culver. Обидва вони отримали в компаніях, які входять в Culver, по 5%. Кірющенко відмовився спілкуватися з журналістами про свій новий електробізнес.
Журналісти зазначають, що Олексій Кірющенко народився в Україні, але тривалий час жив і працював в росії. Він співпрацював з проектами студії «Квартал 95» (серіали «Свати», «Папік», «Слуга народу»).

Після перемоги на президентських виборах 2019 року Володимира Зеленського Кірющенко долучався до розробки концепції телеканалу для окупованих територій «Дом». Також він був членом наглядової ради Українського культурного фонду, і, за даними журналістів, входив до складу комісії, яка обирала кінопроекти для державного фінансування.

ПРИ ЦІЙ НАГОДІ:

Раніше розслідувачі показали, що заступник генерального прокурора України Дмитро Вербицький мешкає у будинку в елітному котеджному містечку «Коник» у Києві. Його племінник придбав нерухомість за довіреністю від одеського бізнесмена за понад 2 мільйони гривень – що відповідно до ринкових цін є заниженою у 6 разів вартістю.

Раніше чинного українського міністра, колишнього голову аграрного комітету викрили на заволодінні державною землею на суму 291 млн грн і спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук колишнього народного депутата Руслана Демчака, якого підозрюють у зловживанні владою.


Ще НАБУ викрило масштабну корупційну схему мінімізації митних платежів на пості «Вадул-Сірет» Чернівецької митниці. Ця оборудка завдала державі збитків на 290 млн грн.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ