Резніков «підтанцьовує» рф - купує не ту зброю, що слід

Григорій Давиденко 08.04.2023 536

   На передовій досі, на другому році війни, немає паритету в артилерійському озброєнні ЗСУ і окупаційних військ рашистської імперії. З початку війни ситуація покращилася, але до рівності, аби на кожен постріл з ворожого боку була б наша адекватна відповідь, ще далеко. Щойно тривожне повідомлення на своїй сторінці в ФБ про нестачу необхідної зброї і водночас надлишок неефективної поширила командир взводу ЗСУ, лейтенант Тетяна Чорновол:

   - У мене на дві установки "Стугни" дві ракети лишилися. Але дві на чергуванні. Задача - бити тільки танки. Все інше чудове - доводиться пропускати. Наприклад, мені заборонили бити антиснайперський комплекс, ціна якого 300 тисяч доларів! Є лише міни 60 і 82 - пукалки - то щоб лише повітря потрясти. Плюс близька дистанція застосування спричиняє високу летальність наших розрахунків... ЗСУ втрачає найпотрібніших спеціалістів, які би на 120 мінометі били би ворога куди результативніше. Диверсія, інакше не скажеш.

Что помешало Зеленскому отправить министра обороны Резникова в отставку —  РБК

    До висновку про неналежні, м'яко кажучи, дії міністра оборони Олексія Резнікова, які фактично допомагають ворогу, дійшла і журналістка "Цензор. НЕТ" Тетяна Ніколаєнко, обрана до Антикорупційної ради Міноборони. Далі її тривожний пост про активну "підтанцьовку" Резнікова рф:

    - Вибачте, що я до вас із негативом. Але в мене не лишилось вибору, бо зранку вже можуть попідписувати платіжки. І це вже буде дуже погано.
Я могла б це озвучити на зустрічі з Резніковим, але «ігри патріотів», що понаписували скарги в Антикорраду, вкрали у мене цей час.
    А йдеться вже не про яблука по 51, а про зброю!
    Мені, як обраному члену Антикорупційної ради, передали інформацію щодо нового сформованого переліку потреб ЗСУ - критичної номенклатури озброєння та військової техніки, сформованої Генеральним Штабом ЗСУ. За підсумками такого документа Міністерство оборони України і здійснює пошук постачальників та укладання відповідних угод.
    Певні позиції в цьому переліку викликають очевидні запитання. Спілкуючись із військовими та дивлячись відео з фронту, я постійно чую, що наші захисники щонайперше мають гостру потребу в артилерійських снарядах 122 та 152 калібру, мінометних мінах 120 калібру, а також новітніх ПТРК та протитанкових ракетах українського виробництва.
    Відповідно до сформованого ГШ та МОУ запиту, в переліку є міни 60 мм та 82 мм, але там... відсутні міни 120 мм!
    З ракетами ще гірше. В потребах чомусь нема ракет для "Стугн" і "Корсарів", але є для старих радянських «Фаготів» та «Конкурсів». Не те, щоб вони були геть погані, і вони є на фронті - а значить ракети треба - але вони точно гірші за "Стугни" і "Корсари"!
     Але найгірше в цьому всьому кількість і ціна. І я збираюся про це детально поговорити з міністром все таки при зустрічі.
    На ці два та інші тривожні повідомлення про нестачу озброєнь на передовій пора реагувати найвищому керівництву України. "Безгрішний", не причетний до корупції при закупівлі продуктів Міноборони міністр оборони Олексій Резніков чомусь і в закупівлях зброї купує не завжди те, що слід.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ