«Різдвяна зірка» визначила переможців

За матеріалами інтернет-видань 23.01.2022 294

У Софіївській громаді підбили підсумки щорічного конкурсу-фестивалю вертепів «Різдвяна зірка». П’ятий ювілейний фест став рекордним за кількістю учасників та онлайн-глядачів. Про це повідомили у Дніпропетровській ОДА.

На «Різдвяну зірку» надійшло 226 заявок від колективів зі всієї України, а ще Канади та Казахстану. 

Це вдвічі більше, ніж минулого року. Найбільше учасників з Дніпропетровської, Рівненської та Івано-Франківської областей. Долучилися заклади освіти та культури, громадські організації, народні хорові колективи. Записували відео дуетами і цілими родинами. Серед учасників були навіть медики з Львівщини – гурт «Медичні перці». Вони – переможці номінації «Гарно колядуємо – чудово працюємо».

Гран-прі фестивалю взяв неодноразовий його переможець -  творчий колектив Молодіжного центру Unreal Софіївської ТГ  Дніпропетровської області.

Перше місце  у Галини Курус  з Долинської громади Івано-Франківської області.

Друге місце у  вокального тріо «Такі» та мешканців Лозівської громади Харківської області.

Бронзу завоював молодіжний гурт колядників з Долинської громади Івано-Франківської області.

У спеціальних номінаціях також обрано переможців.
Приз глядацьких симпатій отримав творчий колектив вчителів школи №3 Краматорського району Донецької області. Приз від голови громади заслужив ансамбль «Срібний передзвін» з Гусятинської селищної громади Тернопільської області.


У номінації «Різдвяна зірка єднає світ» перемогла юна співачка Злата Барчук з Канади.


Учасники отримали цінні  подарунки, зокрема, це акустична система, кондиціонер, кавомашина, фотоапарат.
Додамо, що традиційно Фестиваль провели з ініціативи Софіївської громади, а  незмінним партнером виступив регіональний офіс програми «ULEAD з Європою».

У підсумку директорка Дніпропетровського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Олена Тертишна зазначила, що кожен з учасників – переможець. Бо колядували, щедрували, показували вертепи, створювали неймовірне яскраве дійство задля спільної радості і творчого задоволення.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ