За куб води 18, 16 грн., за водовідведення - 13, 20 грн.

За матеріалами інтернет-видань 23.01.2022 328

Пресслужба Дніпровської міськради інформує, що із 1 січня 2022 року у Дніпрі діє новий тариф на послуги водопостачання та водовідведення. Відповідно до рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (від 22.12.2021 року), за кубічний метр водопостачання дніпряни сплачуватимуть 18,16 грн, за водовідведення – 13,20 грн.

Як зазначила начальниця управління «Водозбут» КП «Дніпроводоканал» Ольга Дробчак, підвищення ціни на послуги водопостачання та водовідведення пов’язані зі збільшенням мінімальної заробітної плати, подорожчанням реагентів та електроенергії».
Крім того, у платіжках містян з’явиться ще одна графа – абонентська плата.

Дніпряни і раніше оплачували цю послугу, але вона була включена у тариф. Зараз НКРЕКП виокремила цей платіж.

Начальниця служби правового забезпечення КП «Дніпроводоканал» Світлана Скобелєва підкреслила, що абонентську плату дніпряни сплачуватимуть, якщо вони мають індивідуальний договір на послуги водопостачання та водовідведення. Розмір цієї плати розраховуватиметься індивідуально для кожного абонента. Розрахунки  складні: із формулами можна ознайомитися на сайті  комунального підприємства (https://vodokanal.dp.ua/abonentska-plata/).

"При цьому встановлено, що максимальний розмір абонентської плати становить 35,19 грн. за кожну із послуг. Тобто сумарно за водопостачання та водовідведення абонентська плата може становити не більш, ніж 70,40 грн на місяць», – сказала Світлана Скобелєва.

Теги: Дніпро

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ