російські нацисти здійснили наймасовішу страту українських військовополонених

За матеріалами інтернет-видань 02.10.2024 34
російські нацисти здійснили наймасовішу страту українських військовополонених

   Росіяни здійснили наймасовішу страту українських полонених за час війни

   Наймасовіша страта українських військовополонених відбулася 30 вересня на Покровському xнапрямку. російські фашисти одночасно розстріляли 16 українських військових.

   Масова страта українських військовополонених відбулася ще 30 вересня. 1 жовтня її підтвердив Офіс генерального прокурора.

   Джерело: "Громадське радіо".

   Там повідомили, що 1 жовтня у Telegram-каналах з’явилась інформація про ймовірний розстріл представниками російської армії 16 українських військовослужбовців. За даними медіа, черговий воєнний злочин російська окупаційна армія вчинила в районі сіл Миколаївка та Сухий Яр Покровського району.

   На опублікованому відео видно, як під контролем ворога військовослужбовці ЗСУ, взяті у полон, вийшли з лісопосадки. Після того, як вони вишикувались у шеренгу, окупанти умисно відкрили по них вогонь на ураження. Поранених, які подавали ознаки життя,  добили впритул автоматною чергою.

   В Офісі генпрокурора заявили, що такі дії є цинічним, грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікуються як тяжкий міжнародний злочин. Генеральний прокурор Андрій Костін наголосив, що це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту.

   Правоохоронці розпочали досудове розслідування за порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством — ч. 2 ст. 438 КК України.
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вже повідомив, написав листи до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста на основі всіх фактів імовірних убивств українських військовополонених.

   У вересні стало відомо, що росіяни стратили українського військовополоненого мечем. Йому, з перев’язаними руками, в груди ввіткнули меч із написом «За Курськ». Це сталося в Новогродівці на Донеччині. Ще чотирьох українських військовополонених росіяни стратили на початку вересня. Ще трьох українських військових вони стратили 27 серпня на Покровському напрямку.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ