РОСІЯ УДАРИЛА РАКЕТАМИ ПО УКРАЇНІ

За матеріалами інтернет-видань 23.01.2024 358

Є загиблі та постраждалі

23 січня, 2024 вiвторокВорожий бомбардувальник Ту-95МС з крилатими ракетами Х-101

Вранці у вівторок, 23 січня, російська армія запустила ракети по Україні

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

О 5:22 Повітряні сили попередили про ракетну небезпеку через зліт літаків-носіїв крилатих ракет.

"Ракетна небезпека в південних та східних областях, через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС", - йшлось у повідомленні.

О6:02 ПС ЗСУ повідомили про першу групу ракет на Сумщині в напрямку Полтавської області.

О 6:08 стало відомо про ракету в напрямку Миргорода  та зліт нових літаків.

"Ракета в напрямку Миргорода (імовірно Х-59). Зафіксовано зліт бортів Ту-22м3 з аеродрому Шайковка (Калузька область)", - повідомили ПС ЗСУ.

Повітряні сили повідомили, що під час комбінованого ракетного удару РФ запустила по Україні 41 засіб повітряного нападу, при цьому більшість ракет - такі, що атакують по балістичній траєкторії.

Так, росіяни запустили 4 зенітні керовані ракети С-300/С-400 з Бєлгородської області в напрямку Харківщини, 15 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 із шести стратегічних бомбардувальників Ту-95МС (район пусків – Енгельс, РФ), 8 ракет Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3 з Брянської та Орловської областей у напрямку Харківщини та Сумщини, 12 балістичних ракет "Іскандер-М" (район пусків – Бєлгородська та Воронезька області), 2 керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків Су-34 (район пусків – Белгородська область).

Українська протиповітряна оборона знищила 21 ворожу ракету - 15 крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55, 5 балістичних ракет "Іскандер-М", керовану авіаційну ракету Х-59.

Віталій Клично о 9:30 написав у Telegram, що внаслідок ракетної атаки РФ у Києві постраждали 18 людей.

"У Києві внаслідок російської ракетної атаки станом на цю годину постраждали 18 людей. Із них 13 – госпіталізовані, в тому числі троє дітей. Тринадцятирічному хлопцю та чотирьом дорослим медики надали допомогу на місці. Одну жінку доправили в реанімацію і продовжують надавати інтенсивну допомогу. Наразі постраждала жива!" - написав мер Києва.

У Солом'янському, Святошинському та Печерському районах Києва пошкоджені кілька будівель.

"У Святошинському районі внаслідок падіння уламків пошкоджені балкони з 1 до 5 поверхи житлового будинку та 4 квартири. В іншому будинку виявили нерозірвану бойову частину ракети – мешканців будинку евакуювали. Також у Святошинському районі загорілася нежитлова двоповерхова будівля. За іншою адресою — палали автомобілі", - написав Кличко.

У Солом'янському районі в багатоквартирному будинку вибуховою хвилею вибило вікна, у кількох квартирах виникли пожежі, зазнала руйнувань двоповерхова нежитлова будівля.

У Печерському районі сталася пожежа внаслідок влучання в нежитлову будівлю, під час ліквідації наслідків обстрілу виявлено одного потерпілого.

У Дарницькому районі уламки російських ракет упали в кількох місцях, зокрема на дах 9-поверхового житлового будинку та поблизу території дитячого садочка.

О 9:21 Олег Синєгубов повідомив, що у Харкові кількість поранених зросла до 35 людей.

"Серед них - двоє дітей 10 та 12 років. У важкому стані перебувають 5 людей", - написав голова Харківської ОВА.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що станом на 08:45 внаслідок російської атаки 5 людей загинули, щонайменше 40 постраждали.

За даними МВС, у Києві загинула одна людина, у Харкові - троє людей, у Павлограді на Дніпропетровщині - одна людина.

У Харкові, за даними ОВА, станом на 8:55 унаслідок російської атаки постраждали 28 людей, загинули дві жінки - 56 та 40 років.

"Окупанти вдарили виключно по цивільній інфраструктурі: зруйновані житлові будинки, знищені цивільні автомобілі", - наголосив голова ОВА  Олег Синєгубов.

О 8:43 Повітряні Сили повідомили про тривогу в Харківській області та загрозу застосування авіаційних засобів ураження, а о 8:52 - про тривогу в Сумській та Херсонській областях через активність ворожої тактичної авіації.

Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко о 8:50 повідомив про постраждалих у громадах області.

"За попередньою інформацією, влучань в об'єкти житлової та цивільної чи критичної інфраструктури не зафіксовано. На жаль, по громадах області маємо постраждалих та падіння уламків ракет. За попередньою інформацією, внаслідок падіння уламків російських ракет станом на 8:30 маємо дані про трьох постраждалих. Наразі людям надається перша допомога. В декількох громадах пошкоджені 3 багатоповерхівки, приватні будинки та господарчі споруди, 10 легкових авто, кафе, ліквідовується пожежа на парковці біля одного з житлових комплексів", - написав Кравченко.

Станом на 8:35 у Харкові внаслідок атаки РФ госпіталізували 11 людей, у тому числі двох жінок - у тяжкому стані.

"До медичних установ госпіталізували 11 поранених, 2 жінки у важкому стані. Інші постраждалі - у легкому та середньому станах", - написав голова ОВА Синєгубов.

КМВА о 8:17 повідомила про загибель жінки внаслідок ракетного удару рф.

"Внаслідок ракетного удару по Києву вже відомо про одну загиблу жінку та чотирьох поранених. Більшість – із мінно-вибуховими травмами. Інформація уточнюється", - йдеться у повідомленні.

Кличко о 8:27 повідомив про 9 постраждалих у Києві, проте про загиблих не згадував.

"Наразі 9 людей постраждали в Соломʼянському та Святошинському районах столиці внаслідок ранкової атаки ворога. 8 людей госпіталізували. Зокрема одному постраждалому медики проводять реанімаційні заходи. А одному, 13-річному хлопцю, надали допомогу на місці", - написав мер Києва.

О 8:37 Кличко повідомив про виявлення потерпілого в Печерському районі.

"У Печерському районі, де було влучання в нежитлову будівлю, виявили одного потерпілого. Екстрені служби продовжують гасити пожежу", - написав мер Києва.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про загибель двох жінок унаслідок удару рф по Харкову та госпіталізацію кількох постраждалих, серед яких - 10-річна дівчинка. Крім того, за даними Синєгубова, в Київському районі під завалами багатоповерхівки перебувають люди.

"Окупанти вдарили по житловому багатоповерховому будинку у Київському районі Харкова. Зруйновані під’їзди. Під завалами перебувають люди. Рятувальники та інші екстрені служби працюють на місці. Внаслідок влучання окупантів по житловому будинку в Харкові загинула жінка 59 років. Чотири людини госпіталізовані до медичної установи, серед них десятирічна дівчинка. Дві жінки перебувають у важкому стані. За оновленими даними (станом на 8:21 - ред.), внаслідок ворожих обстрілів Харкова загинули 2 жінки. Медики екстреної допомоги продовжують огляд місць влучань", - написав Синєгубов у Telegram.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ