РОСІЯНИ АТАКУВАЛИ КИЇВ БАЛІСТИКОЮ

За матеріалами інтернет-видань 13.12.2023 201

Постраждали 53 людини, є руйнування

13 грудня, 2023 

Атака дронів на Київ, Shahed, шахеди, ППО

У ніч на середу, 13 грудня, у Києві пролунали вибухи, після чого оголосили повітряну тривогу. Росіяни атакували столицю балістичними ракетами, у декількох районах внаслідок падіння осколків сталися пожежі у житлових будинках. Відомо про 53 постраждалих

Про це повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, станом на 07:30 ранку у результаті нічної атаки рф постраждали 53 людини. 20 із них, в тому числі двох дітей, госпіталізували. 33 постраждалим медики надали допомогу на місці. Зокрема, й 6 дітям.

Начальник КМВА Сергій Попко зазначав, що внаслідок роботи ППО зі збиття ворожих повітряних цілей у Києві загалом зафіксовано біля десятка випадків падіння осколків.

Інформації стосовно загиблих немає. Станом на 06:00 було зафіксовано 51 постраждала людина, з них 6 дітей. Найстаршій потерпілій - 80 років, наймолодшій - 5 років. Усім надана медична допомога.

Також, як повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, під час нічної атаки на столицю відбулося, за попередньою інформацією, падіння ракети на територію однієї з лікарень столиці. У кількох корпусах закладу повилітали вікна. Одна людина постраждала.

Мер столиці поінформував, що у Дніпровському районі у дворі житлового будинку палають автівки. Екстрені служби прямують на місце.

Згодом він сказав, що уламками ракети пошкодили фасад житлового будинку. Відбувається евакуація мешканців. Також уламки ракети впали на приватний житловий будинок у Дніпровському районі. Там гасять пожежу.

Станом на 04:48 рятувальники евакуювали 15 людей, із них четверо дітей. 

Кличко також заявив, що у Деснянському районі на відкритій території палає уламок ракети. У Дарницькому районі палає одноповерховий житловий будинок.

Раніше мер міста повідомив про 34 постраждалих, з яких 15 госпіталізували, в тому числі 2 дітей, 19 людей отримали допомогу медиків на місці. Всі постраждалі - мешканці Дніпровського району міста. Травми повʼязані з порізами від скла, внаслідок вибитих вибуховою хвилею вікон, зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, в одній із дитячих лікарень у Дніпровському районі повибивало вікна та пошкодило центральний вхід до закладу. Наразі без постраждалих.

Також внаслідок падіння уламків ракети на проїжджу частину дороги, сталося пошкодження водопровідної мережі. Аварійні бригади працюють на місці, щоб оперативно ліквідувати пошкодження.

"Після роботи ППО по збиттю ворожих цілей над Києвом, зафіксовано численне падіння уламків на лівому березі міста. Зокрема в Дніпровському районі попередньо є загоряння в багатоквартирному житловому будинку, є загоряння на балконі 7 поверху. Також горить 4 авто у дворі. Підрозділи ДСНС працюють по викликах", - повідомив Попко.

Він також сказав, що у Деснянському районі столиці попередньо є загоряння у дворі багатоквартирного будинку. Також зафіксовано загоряння приватного будинку на площі 400 кв. м.

Попередньо, внаслідок збиття ворожих повітряних цілей, зафіксовано численне падіння уламків в Дніпровському та Деснянському районах, зокрема, на відкритих ділянках, на проїжджі частини та в житлову забудову, поінформував Попко.

Наслідки ракетної атаки на Київ. Дарницький район


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ