росіяни зривають судову реформу і євроінтеграцію. ОП підтанцьовує

За матеріалами інтернет-видань 22.11.2022 387

       Пам'ятаєте історію з російським паспортом судді ВС Богдана Львова?

Відрахуванням зі штату Верховного Суду вона, звісно, не закінчилася.

Вже від кількох незалежних джерел я отримав інформацію, що Львов домовився в Офісі президента про підтримку і повне сприяння.

Це означає відразу декілька речей.

       Перша. Позбавляти громадянства Львова ніхто не збирається, попри петицію нашої захисниці Аліни Михайлової, що в рекордний строк набрала 25 тисяч голосів. Це відкриває Львову шлях до поновлення на посаді судді ВС через напрочуд російський ОАСК, який, як і півтора роки до сьогодні, ніхто не ліквідовує.

       Примітно, що справу Львова розглядає Євген "шеф, давай учудім" Аблов - заступник голови ОАСК, який свого часу зобов'язав беркут розігнати Майдан. А вже цього лютого на догоду росіянам ухвалював рішення про повернення в крісло президента януковича. Яким буде рішення Аблова – здогадатися неважко.

      СБУ підтвердила російське громадянство у судді Верховного Суду Богдана  Львова - Детектор медіа.

     Повернення Львова (на фото) на посаду фактично означатиме, що будь-якого суддю з російським паспортом, навіть якщо його наявність підтвердить СБУ (що сталося у випадку Львова) звільнити стане просто неможливо. Бо його все одно потім в рекордні строки поновлять. Що це означає для нацбезпеки, думаю, додатково доводити не варто.

"Але це ще не все!"

      Аблов і ОАСК планують не просто поновити Львова на посаді судді ВС. Це зроблять прямо напередодні З'їзду суддів, щоб максимально посилити перед ним Львова і послабити голову ВС Князєва, рішення якого власне й оскаржується.

       За допомогою цього проросійська судова мафія планує зірвати призначення з'їздом 8 нових членів Вищої ради правосуддя, необхідне для судової реформи. Це мінімум на рік заблокує формування ВРП, яка має давати згоду на арешт і затримання суддів-колаборантів, карати суддів-корупціонерів і наповнювати суди новими кадрами.

        І тут найголовніше.

ВРП не просто найважливіший орган у судовій системі. Її реформа – N1 серед наших "кандидатських" зобов'язань перед ЄС. І якщо наступного січня з'їзд суддів не призначить туди 8 членів, ми своє головне завдання по євроінтеграції з тріском провалимо. І ні в якому 2023 році ніякого відкриття перемовин про вступ до ЄС не буде.

      Ось у такий нехитрий спосіб росія зараз намагається вчергове, як і 9 років тому, відняти в нас мрію про європейське майбутнє – за допомогою одного сертифікованого росіянина і ще купки зрадників у мантіях. ОП, як бачимо, цьому як мінімум не заважає. І на дев'ятому місяці великої війни, схоже, нікого так і не збирається з судової системи викидати.

Зокрема, профільний заступник голови ОП Смірнов каже, що ліквідація ОАСК – "неначасі", бо "немає куди дівати справи". Але про повернення януковича він з його головою Вовком "серйозно поговорив".

Це – прямо хрестоматійний сценарій як, навіть вигравши війну, можна дуже легко програти мир.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ