ROXANA несе дощ і мокрий сніг

За матеріалами інтернет-видань 08.02.2022 365

За даними Українського гідрометеорологічного центру,  з 8 до 12 лютого в Україні очікується  доволі тепла, «м’яка» зимова погода. Цьому сприятиме переважно західне перенесення повітряних мас атлантичного походження. Вдень практично по всій території країни, крім гірських районів, спостерігатимуться плюсові температури. Проте вночі, особливо при проясненнях, все ще очікуємо невеликі морози в межах 3-5 градусів.

У першій половині цього тижня переважатиме більш хмарна та волога погода, бо територію України пересікатимуть атмосферні фронти північного циклону ROXANA. Саме вони і принесуть до більшості областей дощ та мокрий сніг. Проте, починаючи з четверга, по Україні поширюватиметься потужне поле високого атмосферного тиску (антициклон), і як наслідок: опади і хмарність зменшуватимуться, а побільшає сонячних прояснень.

З небезпечних явищ! Вночі все ще можлива ожеледиця, і в середу та четвер у західних областях посилиться вітер, місцями навіть до штормових позначок 15-20 м/с.

Синоптики окремо виділяють гірські райони Карпат.Там триває класична зимова погода з снігом та помірними морозами. Проте, найближчим часом в горах існує висока загроза сходження лавин,  значна сніголавинна небезпека 3 рівня, тому варто утримуватись від походів до високогір’я.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ