Розвідка США повідомила, що Китай будує ще 110 ракетних шахт

За матеріалами інтернет-видань 29.07.2021 149

 

Розвідка США повідомила, що Китай будує ще 110 ракетних шахт

фото Shutterstock

Пентагон висловив стурбованість з приводу нарощування Китаєм його ядерних сил після появи доповіді, в якій стверджується, що Пекін будує 110 нових ракетних шахт, передає Голос Америки.

Американська федерація вчених випустила доповідь, в якій з посиланням на супутникові фотографії зазначено, що Китай будує нове поле шахт в районі міста Хамі в східній частині Синьцзяна.

Документ з'явився через кілька тижнів після іншої доповіді про будівництво близько 120 ракетних шахт в Юймені – пустельному районі, розташованому приблизно в 380 км на південний схід.

«Це вже другий раз за два місяці, коли громадськість дізнається про те, про що ми весь час говорили, – про зростаючу загрозу, з якою зіткнувся світ, і завісу секретності, яка її оточує», – заявило Стратегічне командування США в Twitter з посиланням на статтю в New York Times, присвячену доповіді Американської федерації вчених.

Держдепартамент на початку липня назвав нарощування ядерного потенціалу Китаю тривожним, заявивши, що, судячи з усього, Пекін відходить від ядерної стратегії, заснованої на мінімальному стримуванні, якої він дотримувався кілька десятиліть.

Нагадаємо, США збудують у Британії гігантський космічний радар, який виявлятиме небезпеку з Росії та Китаю.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ