Рятувальниця із Запоріжжя Юлія Оголіхіна зберегла життя 6-річній Саші

За матеріалами інтернет-видань 19.06.2024 579
Рятувальниця із Запоріжжя Юлія Оголіхіна зберегла життя 6-річній Саші

До Головного управління ДСНС України у Запорізькій області звернулась Анастасія Подужайло, доня якої залишилася живою завдяки співробітниці служби Юлії Оголіхіній.

 

Подія сталася вдень 11 червня. Юлія Оголіхіна разом з сім’єю святкувала день народження дев’ятирічного сина в одному з пляжно-розважальних комплексів міста. Сім’я обрала шезлонги саме біля того басейну, де купалася маленька Саша.

За словами Юлі, чоловік з сином пішли на горки, а вона лишилася на шезлонгу відпочивати. Раптом почула тривожні звуки.

 

«Це були такі дивні звуки, навіть не можу передати, на що схожі, хоча на той момент вже було дуже людно і відповідно гучно», - згадує жінка. Вона випрямилась на шезлонгу і почала вдивлятись у безтурботний натовп у басейні. Серед метушні купальщиків помітила маленьку дитину. Спочатку здалося, що дівчинка просто пірнає, бо і від бортика знаходиться не так-то й далеко, десь метр-півтора. Коли мала пірнула вдруге, із жахом зрозуміла, що дитина тоне!

 

Того дня не мало людей також знаходилося у комплексі. І, здавалося б, допомога не змусить довго чекати. Проте інші відпочивальники нічого не помічали. Натомість, малесенька Саша вже наковталася води і втратила свідомість.

 

«Я пірнула до неї, підхопила. Вона така маленька, така легенька. Коли я її несла, то зрозуміла, що вона знепритомніла, тож треба терміново щось робити. Швидко винесла її на сходи, перегорнула маленьку через коліно і почала надавати першу домедичну допомогу. Через лічені секунди почала виходити вода і я почула, як Саша зробила перший відчутний вдих», - зі сльозами на очах розповідає рятувальниця.

 

Коли дитина прийшла до тями, Юля пригорнула її до себе і побачила великі, налякані очі, а рученята водночас ціпко охопили свою рятівницю за шию. Тільки тепер відчайдушна жінка видихнула з полегшенням, усвідомлюючи, що їй таки вдалося врятувати маленьке безцінне життя. 

Юля тільки-но почала шукати маму маленької Олександри, як побачила, що їй на зустріч стрімголов біжить жінка і по наповнених жахом очах зрозуміла, що це і є мати. Трохи оговтавшись, жінки змогли поговорити про те, що сталося. Виявилось, що у той доленосний момент порятунку меншої доньки, Анастасія відволіклася на старшу дитину.

Дівчинка розповіла, що в момент, коли тонула, бачила, як повз проходили люди та не допомагали їй, поки не з’явилася Юля. Каже, що пішла сама у басейн, бо не повірила мамі, що там дуже глибоко та вирішила перевірити самостійно. 

Юлія Оголіхіна з дитинства дивилася на тата, який багато років служив у ДСНС і також мріяла про форму та бути дотичною до порятунку людей. Після школи пішла навчатися у Національний університет «Запорізька політехніка» на факультет мікро- та наноелектроники, але завжди пам’ятала про свою мрію. Тож, у вересні 2023 року, все ж таки, доєдналася до рядів надзвичайників. Сьогодні справжня рятувальниця — лейтенант служби цивільного захисту, фахівець відділення персоналу 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Запорізькій області.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ