«Сади Донбасу» залучають сезонних працівників до збору черешні

За матеріалами інтернет-видань 15.06.2023 468
«Сади Донбасу» залучають сезонних працівників до збору черешні

Наразі у підприємства "Сади Донбасу", що діє на території Іллінівської територіальної громади Краматорського району, існує нагальна потреба в залученні сезонних працівників для збирання черешні. Повідомив Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА.
Зазначається, що роботодавець застосовує форму оплати праці в залежності від обсягів виконаної роботи, яку сплачує працівнику щотижнево.
Також існують варіанти сезонного працевлаштування найманих працівників «вахтовим» методом, з наданням місця тимчасового проживання та 3-х разового харчування на безоплатній основі. В довоєнний період на сезонні роботи щорічно залучалися 150-200 працівників для збирання врожаю з Торецька, Костянтинівки, Дружківки, Краматорська та Мирнограду.

Sady Donbasu - це потужне спеціалізоване підприємство з вирощування плодових та горіхоплідних культур. Воно  має понад 700 га земель сільськогосподарського призначення, з яких майже 284 га- це багаторічні насадження в плодоносному віці яблуні, черешні, вишні та ліщини звичайної.
На теперішній час на підприємстві здійснюється міжрядний обробіток посівів соняшнику, обробляються багаторічні плодові та горіхоплідні насадження проти шкідників і хвороб та триває збір врожаю черешні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ