Сенат США почав обговорення законопроєкту про допомогу Україні

За матеріалами інтернет-видань 10.02.2024 328

 конгрес США

   Сенат конгресу США підтримав на голосуванні ініціативу розпочати дебати щодо законопроєкту, який передбачає виділення близько $95 мільярдів на допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та інші потреби. Голосування відбулося в ніч проти суботи за київським часом, передає Укрінформ.

   Ініціативу підтримали 64 законодавці, 19 висловилися проти. 17 сенаторів участі в голосуванні не брали. Аби рішення вважалося схваленим, за процедурою, необхідна підтримка щонайменше 60 сенаторів.

   Таким чином, процес розгляду й ухвалення законопроєкту в Сенаті перейшов у наступну фазу, коли законодавці можуть пропонувати поправки та проводити дебати навколо них. Лідер демократичної більшості Чак Шумер у цьому зв’язку закликав представників Республіканської партії продемонструвати конструктивний підхід у подальшому процесі.

   Він додав, що демократи готові розглядати "слушні й виправдані поправки" та зауважив, що робота Сенату триватиме, допоки не буде зроблено все.

Очікується, що сенатори працюватимуть над законопроєктом упродовж вихідних.

  • 8 лютого за розгляд проєкту закону із зовнішньою допомогою загальним обсягом $95 мільярдів віддали голоси 67 сенаторів. Після узгодження поправок Сенат має проголосувати по суті законопроєкту та передати його на розгляд Палати представників.
  •    "Еспресо".

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ