Серед 300 викрадених окупантами херсонців - цивільні люди і представники влади

За матеріалами інтернет-видань 03.09.2022 366

28 березня окупанти викрали міського голову Голої Пристані Олександра Бабича і по сьогодні жодної інформації про його місцеперебування та стан немає. 3 серпня окупанти викрали голову Горностаївської тергромади Дмитра Ляхно, який до останнього залишався у своїй громаді та всіляко допомагав її жителям. Його жорстоко побили та з мішком на голові вивезли у невідомому напрямку. Про стан Дмитра та його місцеперебування також нічого не відомо. Повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.
Він, зокрема, зустрівся з Уповноваженим з прав людини Дмитром Лубінцем для визначення   механізму взаємодії щодо звільнення з полону мирних жителів Херсонщини.
Зараз  відомо про викрадення 304 цивільних жителів Херсонщини, з них 179 осіб досі перебувають у ворожому полоні. Серед викрадених - 75 представників місцевого самоврядування, з яких 25 досі у полоні.
Викрадення цивільних – це воєнний злочин, про що чітко наголошується в Міжнародних домовленостях. Поліція та СБУ оперативно документує та опрацьовує усі повідомлення про викрадення мирних херсонців, однак для скорішого звільнення з полону загарбників нам потрібна допомога світової спільноти, - йдеться у повідомленні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ