Шахраї продавали аграрникам сільгосптехніку... за підробленими документами

Микола Ясень 08.05.2024 416

 

1Факт, який примушує в першу чергу фермерів бути пильними, щоб не дати себе ошукати. Бо охочих пошити в дурні саме довірливих фермерів вистачало і  раніше, вистачає і зараз - і скажемо прямо, що останнім часом більшає. Уже очевидно  і з тих причин, що  порядку та контролю наразі в Україні обмаль. Тому дійсно треба завжди бути на поготові, коли маєш справу з запобіглими та ніби приязними особливо всілякими "дилерами" та посередниками. Краще попередньо глибше знайомитися з тими, хто обіцяє ледве не золоті гори і мало не за безцінь.

Так от, про факт, який мав місце на Буковині - в Чернівецькій області та ще одній сусідній. Але аналогічне могло ст атися і у будь-якій іншій області. В тому числі і вашій. В даному ж випадку за даними слідства підозрювані діяли дійсно на території двох областей. Читаємо: "Інформацію про продаж «оригінальних» офіційних документів до сільськогосподарської техніки старого зразка (з розборки) вони поширювали через підставні профілі у соціальних мережах та на популярному торговельному інтернет-майданчику оголошень". В цьому переконалася Чернівецька обласна прокуратура..

І далі: "Насправді ж шахраї продавали аграріям підроблені документи. А правили за них в межах 3-7 тисяч гривень за комплект. Нарешті замовлення надсилались поштою на умовах післяплати.

А що виявилося та встановлено? Те, що з березня по жовтень минулого 2023 року злочинне угруповання здійснило підробку з метою збуту 28-ми комплектів документів і таким чином шахрайським методом заволоділо грошима 13 громадян. Крім того здійснили дев"ять замахів на незаконне заволодіння коштами добросовісних покупців.

Аби фермери повсюди зарубали собі на носі, що перш ніж відрізати, сім - а то й більше - разів необхідно ретельно відміряти повідомляємо: Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно організатора та двох його спільників за фактами шахрайства, закінченого замаху на шахрайство та підроблення офіційних документів і їх збуту. Запевняють, що досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного та слідчого управління ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Чернівецькій області ДКП Нацполіції та кіберпідрозділу СБУ. Тобто злочинці-злодії діяли, якщо так можна сказати, по крупному, і остерігатися їх варто фермерам в усіх областях та регіонах. І радимо приватним  агровиробникам, якщо там чи десь не там подібне відбувається  та з підступного і таємнимного стає явним, повідоляти про це одні одних одних, застерігати колег-побратимів не ловитися на манливі наживки. Задля цього тримайте між собою постійний зв'язок, попереджайте одні одних, застерігайте себе і  інших від шахрайських оборудок.

                                                                        З повагою до вас - "Фермер Придніпров'я" 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ