Увага: в Україні знову очікуються небезпечні заморозки

Микола Ясень 08.05.2024 465

Називають три області, де буде найхолодніше

Синоптики попередили про заморозки в Україні: названо три області, де буде найхолодніше

Не знаю, як ви, а я останнім часом особливо довіряю синоптині Наталії Діденко. Її прогнози частіше збуваються, ніж не збуваються. Отож ще частіше їх ймовірність збігається з реальністю. А тому попередження чи застереження Наталії варті того, щоб на  них зважати і при можливості враховувати та якось реагувати. 

Так от, за повідомленням жуналістки Марії Гедікової синоптиня Наталія Діденко щойно заявила, що

до України повертаються заморозки. Вже найближчої ночі температура опуститься у північних та західних областях. Також за твердженнями багатьох і інших метеорологів  "у ніч проти 9 травня та проти 10 травня заморозки поширяться на більшу частину території України, окрім південної частини". А за словами Діденко ще й антициклон із північного заходу Європи відсунить опади з території України, а тому дощі на півдні та на сході затрималися на не довго. Уже впродовж 9 травня всюди переважатиме прохолодна суха погода.

"Свіжа погода протримається до кінця тижня, на Провідну неділю в Україні буде лише помірно тепло. 12-го травня переважно без опадів, хіба вдень невеликий дощ пройде місцями в північних областях України" - йдеться у повідомленні Діденко.

За її даними, ночі на 9 та 10 травня будуть найхолоднішими на Чернігівщині, Сумщині та Харківщині. Саме ці ночі можуть стати найбільш згубними для місцевих культур, оскільки заморозки прогнозуються не лише на поверхні ґрунту, а і у повітрі.

Крім того 10 травня у західних областях черговий атмосферний фронт може спричинити невеликі короткочасні дощі та грози.

За даними ж Укргідрометцентру, пише журналістка Марія Гедікова, цього тижня заморозки очікуються й по території Київської області. Температура найближчими днями відчутно знизиться, а в нічні години 8,9 та 10 числа по області будуть заморозки на поверхні ґрунту.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ