Що допомогло футболістам України вийти у чвертьфінал Євро 2020

За матеріалами інтернет-видань 30.06.2021 139

Чому Україна вийшла у чвертьфінал Євро

Артем Довбик приніс збірній України перемогу. Фото: Gettyimages.com

У матчі 1/8 фіналу Євро-2020/21 збірна України перемогла Швецію -2:1.

Що цікаво знати про матч у Ґлазго?

Андрій Шевченко здивував складом. Україна грала у три центральні захисники з одним гравцем на фланзі. Олександр Зінченко грав, як у "Ман Сіті", зліва. Віталій Миколенко та Руслан Малиновський залишилися на лаві запасних.

Рівна гра. Україна активніше почала, але потім ініціатива перейшла до шведів. На полі було багато боротьби та єдиноборств в середині поля. Але гострих моментів у матчі було не так багато.

Тактика Шевченка спрацювала. Українцям вдалося бути активними на флангах, нівелювати пресинг суперника та довгий час уникати закидань за спину захисникам.

Олександр Зінченко став головним героєм матчу. Гравець англійської "Ман Сіті" записав на свій рахунок гол та гольову передачу.

Артем Бесєдін отримав травму. Наприкінці першого овертайму пряму червону картку отримав Маркус Даніельссон за фол на Бесєдіну. Нападник "Динамо" не зміг продовжити гру. Після чого ініціатива перейшла до збірної України.

Вилучення врятувало Україну. Шведи почали все більше насідати на ворота українців. Завдяки замінам освіжили гру. Збірна України вже почала програвати єдиноборства та не встигати за суперником. Вилучення у складі шведів дозволило команді Шевченка відсунути гру від власних воріт та заволодіти перевагою.

Артем Довбик приніс перемогу на останніх секундах гри. Форвард "Дніпра-1" забив гол вже в доданий до овертайму час, коли команди думками готувалися до пробиття пенальті.

Заміни не посилили гру. Вихід Віктора Циганкова, Руслана Малиновського, Євгена Макаренка –нічого не дав збірній. Довбик використав свій єдиний шанс та класну передачу від Зінченка.

Швеція була ближче до перемоги. Україна забила гол завдяки майстерності Зінченка та Андрія Ярмоленка. Потім мала ще удар Сидорчука в стінку. Шведи не використали два виходи на ворота Бущана, влучали в стійку та поперечку.

У чвертьфіналі збірна України зустрінеться в Римі з наступним суперником - збірною Англії 3 липня, о 22 годині.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ