Що потрібно знати про зчеплення до мотоблока і які переваги кожного з видів?

Новини компаній 06.06.2024 309

Зараз важко уявити навіть невеликі домоволодіння без сільгосптехніки, яка активно використовується на полях, у садах і фермах. Займаючи таку важливу роль у життєдіяльності господарств, важливо, щоб мотоблок працював справно, і далеко не останню роль у цьому відіграє трансмісія і зчеплення до мотоблока, як його складова. На мотоблоках використовуються 4 види зчеплень, кожне з них має свої переваги та недоліки, тож постає питання – яке краще і чому? У цьому ми допоможемо розібратися в цій статті, а також розповімо про те, чому може потекти паливний бак, коли його міняти і як підібрати новий.

Яке купити зчеплення для мотоблока: ремінне, фрикційне чи інше?

Яке купити зчеплення для мотоблока

Почнемо з того, що на моторизовану невелику техніку зазвичай встановлюють один із цих видів зчеплення:

  • ремінний – має невисоку ціну, простий в обслуговуванні, рекомендований для легких агрегатів, основний недолік – періодично потрібно міняти ремінь, що зношується;
  • центробіжне – встановлюється переважно на техніку з автоматичною коробкою передач, забезпечує плавний рух мотоблока на поворотах, серед недоліків – безліч запчастин, що труться, через що згодом виникає знос і пробуксовки;
  • дискове зчеплення до мотоблока – часто ставлять на важку техніку, забезпечує плавний старт, довговічне;
  • фрикційне – його конструкція відрізняється підвищеною надійністю, простотою обслуговування і великим ресурсом, тому це одне з найпопулярніших серед користувачів мотоблоків.

Безумовно, кожен власник техніки шукає як заощадити, але водночас знає, що якість деталей теж відіграє не останню роль. І компроміс у цьому питанні можна знайти, купуючи запчастини в магазинах, що займаються поставками комплектуючих від виробників. На сайті https://tata-agro-moto.com 9000 товарів, включно з баком мотоблока, моторами, акумуляторами та іншими деталями, доставка яких здійснюється щодня в Україні.

Паливний бак на мотоблок: дві причини, через які його потрібно міняти

Паливний бак на мотоблок

Механічні пошкодження є найчастішою причиною заміни ємності для бензину або дизеля. Пов'язано це з тим, що бачок не має додаткового захисту, він ні за чим не захований і можуть статися випадкові удари, внаслідок чого можуть виникати тріщини і протікання. Це і є головна причина для того, щоб поміняти ємність на нову.

Рідше заміна відбувається через те, що паливний бак на мотоблок маленький і однієї заправки не вистачає для виконання певних робіт. Безумовно, постійно возити з собою каністру не завжди зручно, тому власники можуть змінювати паливний резервуар на більшого розміру. Головне, купуючи новий бак мотоблока, враховуйте модель вашої техніки та потужність двигуна. У TATA Agro-Moto є ємності з фарою і без, для техніки від найпопулярніших компаній, тут ви можете і купити зчеплення для мотоблока потрібного виду.

Автор: Новіков Олександр Сергійович (експерт Tata-Agro-Moto).


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ