Що сказав сержант Олександр Клепіков перед вторгненням москалів

За матеріалами інтернет-видань 09.03.2024 567
На зображенні може бути: ‎текст «‎АВРИЯ MPOU NUE ТАВРИЯ ОЛЕКСАНДР КЛЕПИКОВ БОРЯН Я Η Б М יון 10.05.1993 05.04.2022‎»‎
Автор: Олександра Каладжієва, медсестра в/ч 4615, сторінка ФБ.
   Виступ О. Клепікова перед підрозділом уночі 24 лютого 2022 року.
Знайте, що ми їм живими не потрібні. Ворог вже в бойових строях по всьому нашому кордоні. Ці покидьки посміхаються зі своїм монгольським сквартом та наклеєними червоними ідентифікаційними стрічками. Вони надсилають повідомлення дружинам з попередженням про майбутні бійки.
Буде багато жертв та багато загиблих. Буде дуже гірко, бо попереднє життя пройшло в 2014 і не буде зараз.
   Намагаючись замислити і згадати всі жахливі речі, які скоїли ці покидьки, навіть плутаюся - їх так багато. Колись мені вистачало мотивації тільки від того, що я був у формі солдата Української армії. Але коли я побачив у 2014-му кадри збитого літака Іл-76 в Луганську, в якому загинули десантники 25 бригади, такі, як я - плакав як дівчина, тримаючи зброю в руках.
   Скільки терпіння і вірності, несправедливості має бути в серці нормальної людини? Бог вчить нас, що немає більшої любові, ніж віддати своє життя за свого друга. Продай свій одяг і купи меч, каже Він.
   Боріться з несправедливістю усіма можливими способами! І якщо Бог хоче, щоб ми пережили цей жах, то це Його воля. Жоден психотерапевт вам цього не скаже. Я це скажу. Війна - це жах, передчуття загибелі - це жах. Навіть відомий полковник Курц говорив про жахіття. Але якщо треба терпіти жах, щоб несправедливість зупинили, а беззахисних врятували, то треба це робити. Інакше твоє жалюгідне життя не має сенсу. У цьому житті ти просто машина, яка виробляє піт і зношений одяг.
   Схиляю коліно за тих, хто вступив у вогонь 2014 року і не повернувся. Перед темами, про які не говорять ні телебачення, ні інтернет. Справжнім чоловікам не потрібна слава, хоча слава є однією із мотивацій. Справжній чоловік не дочекається похвали. Бог не дає вам системи накопичення "хороших балів". Господь дає тобі Волю зупинити мерзоту, яка залишається безкарною, і я знаю, що Він є і Він керує нами. Хто боїться сьогодні - візьміть мої слова, якщо поважаєте мене. А це означає, що Він нас не залишить.
   Олександр Клепіков героїчно загинув у складі екіпажу гелікоптера Мі-8 під час евакуації поранених з Азовсталі 5 квітня 2022 року.
   Вічна, світла пам'ять...

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ