Газета Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області
Фермер Придніпров'я

Названі лауреати Шевченківської премії 2024

За матеріалами інтернет-видань 09.03.2024 482

Ярина Чорногуз: «Підтримую ідею мобілізації жінок» | Львівський портал

     Джерело: 5 канал.

    Стали відомі лауретати цьогорічної Шевченківської премії. У номінації "Література" перемогли філологиня, бойова медикиня та розвідниця ЗСУ Ярина Чорногуз (на фото). А також телеведучий і поет Дмитро Лазуткін. 

20 днів у Маріуполі» став найкасовішим документальним фільмом в Україні  лише за чотири дні — Forbes.ua

   Відзнаку у категорії "Публіцистика і журналістика" здобули журналісти Associated Press: Мстислав Чернов, Євген Малолєтка та Василіса Степаненко за стрічку "20 днів у Маріуполі" (кадр з фільму вгорі). Фільм також номінований на премію Оскар.

    Джамала отримала Шевченківську премію у номінації "Музичне мистецтво". Її альбом "Крим" зібрав фольклор корінного населення півострова. Також лавреаткою премії стала українська композиторка Кармелла Цепколенко.

   Грандіозна вистава "Конотопська відьма" Національного драмтеатру імені Франка також здобула нагороду своєму творцю. Її присудили режисеру-постановнику Івану Уривському.

   У сфері художнього мистецтва на церемонії вручення нагороди відзначили художника Андрія Єрмоленка за серію робіт під назвою "Український опір".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ
Фермер придніпров'я

Новини Дніпропетровської області , надзвичайні події районів і громад ОТГ Дніпропетровщини сьогодні, головна інформація про ринок землі в Україні, сільські новини та інформація про коронавірус, останні аграрні і кримінальні повідомлення - щодня читайте на сайті обласної газети "Фермер Придніпров'я".

Сайт вітає передрук, як повний, так і частковий, за умови зазначення відкритого гіперпосилання на не нижче другого абзацу тексту з передруком або частковим передруком публікації.
Використання текстової та графічної інформації сайту можливе лише за умови активного гіперпосилання на газету "Фермер Придніпров'я"