Шляхи експорту українського зерна до Ірландії розвиватиме Agrotrade Group

За матеріалами інтернет-видань 01.10.2024 49
Шляхи експорту українського зерна до Ірландії розвиватиме Agrotrade Group
Agrotrade Group зробила перші кроки для початку експорту зерна до Ірландії.
З 16 по 19 вересня для провідних агровиробників України відбувся бізнес-тур до Ірландії, організований Проєкт USAID "Економічна підтримка України" у співпраці з Ukrainian Agribusiness Club. Групу АГРОТРЕЙД у ньому представляв директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності Андрій Бут. Він ознайомився з особливостями аграрного ринку цієї країни та встановив ділові контакти.
 
Ірландія має розвинену тваринницьку галузь, зокрема, на 5 млн населення припадає близько 15 млн корів. Щороку для її потреб країна імпортує близько 1,5 млн тонн зерна (в основному кукурудзи та фуражної пшениці). До повномасштабного вторгнення українська кукурудза займала понад третину ірландського ринку. Через війну ця частка знизилася до 1%. Однак, вітчизняні аграрії шукають можливості для посилення своїх позицій.
 
У ході туру учасники зустрілися з представниками найбільших ірландських імпортерів та переробників зерна. Окрема зустріч відбулася в Міністерстві сільського господарства Ірландії з SFSI – міжнародною консалтинговою групою, до якої входять п’ять урядових організацій Ірландії. Її представники розповіли про свої послуги, що можуть сприяти перехідному періоду України як країни-кандидата до ЄС.
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ