Швейцарська асоціація фермерів захищається від скорочень сільськогосподарського кредитування

Новини компаній 15.02.2024 273
Швейцарська асоціація фермерів захищається від скорочень сільськогосподарського кредитування

Як повідомляє BauernZeitung,  Швейцарська асоціація фермерів виступає проти економії грошей на сільському господарстві  в держбюджеті.  
Зазначається, що петицію проти заощаджень у сільському господарстві підписали 65 тисяч фермерів Швейцарії. Втім, через два дні Федеральна рада оголошує про реструктуризацію федерального бюджету, який опинився в скруті.  
Майже рівно рік тому Федеральна рада оголосила, що буде економити гроші на слабких видатках, включаючи сільськогосподарську позику. Зокрема, планується лінійне скорочення на 1,4 відсотка. Це становить приблизно 350 мільйонів франків у цій сфері. Це порівняно з попереднім фінансовим планом на 2025-2027 роки та за винятком витрат на армію.
Оскільки структурний дефіцит, ймовірно, залишатиметься високим у найближчі роки, незважаючи на вже вжиті заходи для коригування бюджету, Федеральна рада хоче «швидко провести фундаментальний перегляд федеральних витрат і субсидій», згідно з оголошенням. Концепція для цього має бути готова до кінця березня, яка також включатиме юридично обмежені видатки та наявні кошти.
Швейцарська асоціація фермерів (SBV) негайно висловила своє невдоволення ситуацією у заяві. З точки зору сільського господарства, рішення федерального уряду є «абсолютно незрозумілим», - наголошується в заяві.
Зрештою, це єдина сфера, яка не винна у фінансовому дисбалансі федерального бюджету. Агросектор має  додаткові витрати та зменшення прибутку через зростання вимог і неоплачених авансових витрат на обслуговування.

«Результат: падіння доходів, зростання розчарування та заворушень по всій країні», — так резюмує ситуацію SBV.
 

Теги: AGROСвіт

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ