Сили оборони вибили рашистів з понад 20-ти населених пунктів- Генштаб

За матеріалами інтернет-видань 12.09.2022 506
На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі
         Слава Україні! Триває двісті перший (201) день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню.
Ворог зосереджує свої зусилля на встановленні контролю над територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених територій та зриві наступ наших військ на окремих напрямках.
Ворог продовжує атакувати наші позиції вогнем, проводить повітряну розвідку та намагається вжити заходів для відновлення втраченої позиції.
Подальша загроза авіа та ракетних ударів залишається по всій території України. За минулу добу ворог завдав 18 ракетних та 39 авіаударів по військовим та цивільним об'єктам на території України. Постраждали понад 30 населених пунктів, зокрема Краматорськ, Костянтинівка, Дніпро, Павлоград, Великамихайлівка. Росіяни скоїли черговий терористичний акт - завдали ракетного удару по Харківській тепловій електростанції, об'єкту критичної інфраструктури міста. В результаті частково відключено електропостачання в кількох областях.
Ситуація на Волинському та Полісському напрямках суттєво не змінилася.
На інших напрямках ворог обстрілював військову та цивільну інфраструктуру з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії
на Сіверському напрямку - поблизу Кіндратівки Сумської області;
на Харківському напрямку – населені пункти Костянтинівка, Уди;
ворог не обстрілював на Слов'янському напрямку;
на Краматорському напрямку – в районах населених пунктів Тетянівка, Донецьке, Райгородок, Крива-Лука, Верхньокам’янське та Спірне;
на Бахмутському напрямку – в районах населених пунктів Веселе, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Миколаївка Друха, Зайцеве;
В Авдіївському напрямку обстріляли Карлівку, Водяне, Первомайське, Красногорівку, Мар'їнку, Новомихайлівку;
на Новопавлівському напрямку - пожежна активність в Пречистівському, Великому Новосілському, Богоявленському, Нескучному та Микільському районах;
в Запорізькому напрямку - біля Новосілки, Времівки, Новополе, Новоандріївка, Полтавка, Гуляйполе та Залізничне
У напрямку Южно-Бузька обстрілами потрапили райони Нововознесенськ, Біла Криниця, Осокорівка, Велике Артакове, Сухи Ставок, Костромка, Партизанське, Безіменне, Благодатівка, Іванівка, Зарічне, Білогірка та Мирне.
Сили оборони відбили атаки ворога поблизу Майорська та Красногорівки. Бої тривають у Миколаївській Друха та Зайцеве області.
Після успішних дій Сил оборони на Херсонському напрямку ворог зазнав значних втрат у живій силі. За наявною інформацією, 810-та окрема бригада морської піхоти (пункт постійної дислокації в м. Севастополі) втратила майже 85% особового складу Решта військовослужбовців мають надзвичайно низький моральний та психологічний стан, вони масово відмовляються повертатися в зону бойових дій.
      Продовжується звільнення населених пунктів від російських окупантів у Харківській та Донецькій областях. Як повідомлялося раніше, під час відступу російські війська швидко кидають позиції та втікають вглиб тимчасово окупованих територій або на територію російської федерації. Ця тенденція зберігається. Отже, протягом минулої доби окупанти відібрали майно та транспортні засоби, розграбоване у місцевих мешканців з населених пунктів Великий Бурлюк та Дворічна Харківської області.
На Луганщині російські військові та їхні сім'ї покинули місто Сватове, з-поміж місцевих мешканців залишилися лише розгублені бійці так званої "народного ополчення".
      Загалом впродовж минулої доби, коли славні керманичі броньованих коней святкували День танкіста,  Силам оборони вдалося вибити ворога з понад двадцяти населених пунктів. Взяти їх під повний контроль та проводяться заходи стабілізації.
Авіація Сил оборони завдала вісім ударів – уражено взводний оплот, шість областей зосередження ворожої живої сили та військової техніки, а також одна зенітна ракетна система.
Знищено один БПЛА типу "Орлан-10", збито одну керовану ракету X-59, чотири керовані ракети морського базування типу "Калібр" та п'ять керованих ракет повітряного базування Х-101. Втрати робочої сили ворога уточнюються.
         Ракетні війська та артилерія Сухопутних військ продовжують виконувати завдання контрбатарейного бою, пошкодження вогневим вогневим силом та бойовою технікою, відключення системи командування та управління противника та логістичного забезпечення, а також підтримка контр. бойові дії наших військ.
Вірте в ЗСУ! Об'єднані ми нездоланні! Переможемо разом!
Слава Україні!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ