Сили орків на межі, бажаючих воювати все менше, - Юрій Бутусов

За матеріалами інтернет-видань 06.08.2022 375
Наскільки важлива піхота на полі бою та без чого вона буде неефективною –  командувач ОТУ "Північ" | Defense Express
       Шостий місяць військовий кореспондент, експерт Юрій Бутусов надає інфомацію безпосередньо з передової російсько-української війни. У свіжому матеріалі на власній сторінці ФБ він детально аналізує стан справ у ворога і розвінчує міф рф про власні війська як про "другу армію світу":
- Щойно 752-й мотострілецький полк зс рф викинув дві "опори" під Слов'янськ і трупи новобранців: контракт на 6 місяців, без підготовки, довідки психіатра в кишенях.
3 серпня підрозділи 81-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ під час розвідки в районі Слов'янська зустріли дві опорні точки ворога, відкрили вогонь, та... російські підрозділи побігли в паніці. Ворог залишив трупи своїх солдат на місці бою, деякі з них 81-й опублікував: https://censor.net/.../ukrayinski_desantnyky_znyschyly...
Але мене цікавили, як завжди, деталі - хто саме бігав, які частини загинули, що нового це говорить нам про суперника.
16 липня десантники 81-ї знищили групу військовослужбовців 67-го полку 18-ї кулеметної артилерійської дивізіону в цьому районі. Цей відділ оборони... Курильські острови від японців. Але через те, що українці завдали величезних втрат російській піхоті, в наступ на Слов'янськ довелося відправити навіть курильських полонених з найвіддаленішої точки рф, які не готові були ні на кого нападати. А 3 серпня, лише через три тижні, стало зрозуміло, що на ротацію також ввели 67-й артилерійський полк.
Тому що росіяни кинули трупи і велику кількість зброї 752-го мотострілкового полку 3-ї Вісласької мотострілецької дивізії. Цей дивізіон з початку війни працює на ізюмському напрямку, а вже зосереджувався на реформуванні та поповненні.
Так цікаво, ким заповнили російські генерали війська. Були комплекти документів на два корпуси.
Селянин Дмитро Геннадійович, московит 1993 року народження, згідно з маркою московського військового комісаріату отримав військовий квиток No 3647691 лише 1 липня, потім повинен був пройти процедуру оформлення, прибути до військової частини, а на все це потрібен час, а вже 3 серпня він став трупом. Тобто не встиг пройти жодної підготовки, бо Селянин прибув на передову щонайменше два тижні тому.
Ще один комплект документів був з ще одним помітним трупом - Давидов Ігор Петрович, 1978 року народження, уродженець Нарви в Естонії, згідно свідоцтва про народження. У Давидова не було паспорта, але при собі було свідоцтво про народження, контракт на військову службу та довідка психіатра під назвою "Висновок за результатами вивчення індивідуальних особливостей".
Спочатку контракт - Давидов підписав контракт на півроку, але міноборони рф заощадило навіть на першій зарплаті, оскільки його взяли на роботу в середині липня.
Керівник пункту відбору контрактів підписав психіатричне рішення по Давидові 7 липня. Тобто після цього його мали зарахувати на службу, підписати контракт, відправити на місце служби, відправити на фронт, підвищити. Насправді часу на підготовку не було. Очевидно, що Давидов і Селянин ходили в 752-й полк в одній команді, обидва були "шестимісячними".
Психічний висновок офіцера психолога Ю. Єфімова, підписаний начальником пункту відбору майором Юдочкіним, містить такі чудові фрагменти про Давидова, що логічно дивляться на могилу окупанта, і характеризують якість мо дерн російська піхота:
"Безпека та передбачуваність, такі люди надають перевагу захоплюючим пригодам з елементами ризику та новизни.
Рівень рішучості, цілеспрямованості та наполегливості нижче середнього.
Легке відволікання уваги, дезорганізованість, імпульсивність, готовність експериментувати, не думаючи про можливі наслідки, відсутність зосередженості, слабкість, небажання, така людина часто кидає розпочату роботу, адже має поганий контроль власних імпульсів.
Особа характеризується деякою делікатністю у справах, зниженою відповідальністю та пунктуальністю, "гнучкістю" по відношенню до соціальних норм.
Може проявляти байдужість до потреб і негараздів людей, не пов'язаних з ним близькими відносинами.
Самооцінка знижена.
Ризик самогубства вище середнього. Є позитивні ознаки сімейної реліквії. "
Я б ще додав, те, що Давидов ніс з собою такий принизливий висновок і читав спокійно, показує, що в нього взагалі немає самооцінки. Варто відзначити професіоналізм офіцера-психолога Єфімова, його висновок був абсолютно точним.
Які висновки можна зробити?
1. У ході важких боїв під Слов'янськом противник зазнає важких втрат і частини швидко втрачають бойову здатність, часті ротації. Ворогу теж важко, сили на межі, бажаючих йти воювати не вистачає.
2. російське командування різко знизило вимоги до якісного поповнення до своїх кращих кадрових дивізій. Справжні наймають людей з дуже сумнівними особистими якостями.
3. Поповнення фактично відправляють без підготовки, на короткий контракт, тому одразу з пункту відбору кидають на фронт. російські командири ставляться до людей як до гарматного м'яса - і це попри перевагу в техніці та боєприпасах.
4. Раптові атаки або точні обстріли російських підрозділів, доповнених такими новобранцями, можуть бути досить ефективними, оскільки такі непідготовлені люди мають дуже низьку бойову здатність і губляться при будь-якій раптовій атаці.
Велика подяка воїнам 81-ї десантно-штурмової бригади, які завдяки дивовижній мотивації та патріотизму, без відпочинку та ротацій, незважаючи на перевагу ворога, одна за одною шліфують російські частини.
Воїни, які завдали підтверджених втрат ворогу та досягли успіху на передовій, заслуговують найвищих державних нагород.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ