Внаслідок агресії рф загинула 361 дитина - Офіс ГП

Григорій Давиденко 06.08.2022 432
Куди доставили евакуйованих дітей зі сходу - діти з пораненнями приїхали на  Львівщину | Українська правда _Життя
 
​​Наджорстокі, геноцидні з боку рф дії у агресивній війні проти України забирають і дорослі, і дитячі життя. Ювенальні прокурори Офісу генпрокурора України опублікували дані злочинів озброєних банд рф проти українських дітей. Сумний мартиролог загублених московитськими ордами дитячих життів налічує 361 випадок:

- 🔷 Станом на ранок 6 серпня 2022 року більше 1063 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 361 дитина загинула та понад 702 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

🔹Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

4 червня - День пам'яті дітей, загиблих в результаті збройної агресії  Російської Федерації проти України. Календар :: Свята та події
🔹Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 371, Харківській - 197, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 61, Миколаївській - 58, Херсонській - 55, Запорізькій - 40.
 
🔹5 серпня внаслідок обстрілу м. Миколаєва отримав поранення 13-річний хлопчик. 
 
🔹Стало відомо, що 22 березня внаслідок обстрілів м. Ізюм Харківської області отримав смертельні поранення 6-річний хлопчик.

🔹Також стало відомо, що 21 червня внаслідок обстрілів с. Малі Проходи Харківської області від отриманих тілесних ушкоджень загинув 12-річний хлопчик.

🔹Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджені 2 211 закладів освіти. З них 230 зруйновані повністю.

🚨Надати інформацію про воєнний злочин щодо дитини можна через єдиний доказовий хаб: warcrimes.gov.ua та за телефонами: +380961004438, +380683235856.

👧🏻🧒🏻 «Діти війни» - платформа, на яку можна повідомити та знайти всю інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни рф проти України.
 
Війна Росії проти України: зросла кількість дітей, загиблих через війну з  Росією — УНІАН
     Прощення моковським фашистам, або рашистам, не повинно бути ніколи. Усі, причетні до цих жахливих злочинів, мають понести заслужене покарання. Це прямий обов'язок усіх країн демократичного світу. москва мусить бути якнайшвидше визнана державою-спонсором тероризму, зі всіма правовими наслідками у вигляді щонайперше повної економічної блокади та належної підготовки до Нюрнбергу - 2.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ