Сили ППО збили 4 ракети, випущені по Дніпру, дві вибухнули в місті

Григорій Давиденко 16.07.2022 423

Минулої ночі ординські війська завдали кілька ударів по місту Дніпро та півдню Дніпропетровської області. Терористична рф вже вкотре зігнорувала міжнародними правилами і звичаями ведення війни, затвердженими Женевськими конвенціями 1949 року. Вони категорично забороняють обстрілювати мирні міста і населені пункти. На жаль, від цих ударів загинули і постраждали люди. Про обставини масштабних рашистських злодіянь повідомив уранці голова облради Микола Лукашук:
- НАдважка, трагічна ніч Дніпропетровщини.
🔺Вчора увечері у Дніпрі сталося одразу декілька прильотів по промисловому підприємству. росіяни вдарили по місту з акваторії Каспійського моря ракетами Х-101. Внаслідок прильотів у середмісті на підприємстві сталася пожежа. Троє загиблих і щонайменше півтора десятки поранених. Є масштабні руйнування, рятувальники всю ніч гасили займання на території підприємства. В одному з цехів пожежу ліквідовано. Також пошкоджено більше десяти машин, в сусідніх із місцем прильоту будинках людям винесло вікно і двері.
У Дніпро летіло шість ракет, чотири з яких збили сили Протиповітряної оборони України. Деякі уламки впали на інше промислове підприємство в області, внаслідок чого постраждав один з працівників: його довелося шпиталізувати до реанімації.
🔺Важко минула ніч і в Нікополі. Місто обстріляли з РСЗВ, зафіксовано близько 15 прильотів. Пошкоджено будівлю школи, училища, більше 10 п’ятиповерхових житлових будинків. Постраждала одна людина, ще двоє перебувають під завалами. Рятувальники шукають їх. По місту виявлено боєприпаси, які не здетонували.
🔺Вдарили окупанти і по Криворізькому району. Під вогонь потрапило село Шестірня. Через обстріл там зайнявся сінник у приватному домоволодінні. Інформація щодо постраждалих та руйнувань уточнюється.
Нелюди. російські нелюди знову забрали життя мирних українців. Окупанти, вбивці, країна-терорист.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ