Сільський голова і депутат сільради підробили документи на землю

За матеріалами інтернет-видань 28.06.2022 482

Як повідомила Закарпатська обласна прокуратура,   колишній сільський голова одного з населених пунктів Міжгірщини та діючий депутат сільської ради підозрюються у зловживанні службовим становищем і у  службовому підробленні.
Слідство встановило, що колишній посадовець виніс на розгляд сесії ради, а в подальшому підписав і скріпив печаткою рішення про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення у власність депутата сільради  землі для ведення особистого селянського господарства. Йдеться про дві земельні ділянки, загальна площа яких складає  1,4 га.
Прокуратура зазначає, що чоловік раніше вже використав своє право на безоплатну приватизацію, а вказані ділянки знаходяться за межами населеного пункту і розпоряджатися ними сільська рада не могла.
Експертиза  підтвердила, що внаслідок протиправних дій громаді завдано понад 2,3 млн. грн. збитків. Саме в таку суму оцінено вартість землі, яку незаконно одержав у власність місцевий депутат. Наразі на неї за клопотанням прокурора накладено арешт, триває робота щодо повернення ділянок у власність держави.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ