Сівба кукурудзи залежить від багатьох чинників

За матеріалами інтернет-видань 12.04.2024 426
Сівба кукурудзи залежить від багатьох чинників

На думку менеджера із розвитку агротехнологій LNZ Group Валентина Видибури, варто дотримуватися оптимальних строків сівби кукурудзи, щоб отримати максимальні показники врожаю. Культура залежить від запасів продуктивної вологи, обробітку ґрунту та строків сівби.
Експерт зауважує, що переважна більшість гібридів не любить холодного ґрунту, ранніх строків посіву, за виключенням гібридів, які офіційно позиціонуються для ранніх термінів. Мінусами він вважає ранні посіви, які  можуть призвести до тривалого проростання насіння(до 4-5 тижнів). При тривалому періоді проростання насіння та сходи кукурудзи стають вразливими до ураження шкідниками та не здатними конкурувати з бурʼянами. Посіви ризикують отримати  грибкові захворювання. Вологість та низькі температури створюють ідеальні умови для розвитку грибкових хвороб.
Валентин Видибура також наголосив, що кукурудза не любить і пізніх строків посіву. Бо тут може бути й недостатня кількість вологи на глибині висіву насіння, що спричиняє несприятливі умови для проростання, і різке наростання активних температур, що своєю чергою негативно вплине на формування продуктивності культури.
Тому при організації посівного процесу кукурудзи потрібно враховувати вищевказані критерії, починати висівати не занадто рано.
Також слід враховувати систему захисту і внесення ґрунтових гербіцидів, які за низької температури або ж не працюватимуть, або ж їх ефективність буде гіршою. Ще одним із важливих елементів є підбір насіння, важливим елементом якого є інсектицидний протруйник.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ