Східне угруповання військ наступає на кількох напрямках, є просування

За матеріалами інтернет-видань 24.06.2023 301

Український танк їде в напрямку позицій біля Бахмута, 17 червня 2023 року

AP Photo / Libkos

  Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що українське Східне угруповання військ сьогодні, 24 червня, розпочало наступ на декількох напрямках одночасно. Є просування.

Про це вона написала в Telegram.

   За словами Маляр, українські війська почали наступ у напрямку Бахмута та населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка, Ягідне, Кліщіївка та Курдюмівка.

«На всіх напрямках є просування вперед», — стверджує заступниця міністра.

Вона також розповіла, що на Куп’янському, Лиманському й Мар’їнському напрямках ворог намагався наступати, але йому не вдалося просунутися. Водночас на Авдіївському та Шахтарському напрямках противник завдав авіаційних ударів, здійснював артилерійські обстріли.

   Тим часом на півдні на всіх напрямках наступу тривають важкі бої. За словами Маляр, окупанти перебувають в обороні, докладають чимало зусиль, щоб зупинити українські наступальні дії. Водночас ворог несе значні втрати особового складу, озброєння та техніки.

                                    Ситуація на фронті

    Зранку Генштаб ЗСУ повідомляв, що російські війська зосереджують основні зусилля на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — упродовж доби там відбулося понад 28 бойових зіткнень.

Водночас нещодавно стало відомо, що українські військові під Красногорівкою Донецької області заволоділи кількома позиціями, які були під окупацією з 2014 року. Сталося це близько тижня тому.

  А на тлі заколоту євгена пригожина в росії, заступниця Міністра оборони Ганна Маляр заявила, що для України ці події є «вікном можливостей», утім, до цього варто ставитися з обережністю та «готуватися до будь-яких сценаріїв». 

   CNN пише, що заколот у росії почався в найліпший момент для українських наступальних дій. Він, імовірно, якщо буде розвиватися, змінить хід війни на користь України.

   "Громадське".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ