Слід посилити оборону Селідового, ворог за 6 км від нього

За матеріалами інтернет-видань 15.08.2024 122
Слід посилити оборону Селідового, ворог за 6 км від нього
   Новини, які нечасто потрапляють у ЗМІ. Вони зараз можуть здатися не важливими, на тлі блискавичної операції на Курщині:
● але факти;
■і чим загрожує.
   Микола Ворошнов, військовослужбовець ЗСУ, сторінка ФБ.
   Ворог менше ніж за 6 км від Селідового (особисто бачив). Довго і ефективно обороняти місто надзвичайно важко, через складнощі ландшафту. Коли дійдуть до траси, то штурм міста може бути швидшим за зачистку Суджі.
●ворог перейшов трасу Вугледар-Мар'їнка і закріпився на наших колишніх позиціях. Перейшов і закріпився, а не як раніше - скинули з дрона трикольорову ганчірку на спалену машину і по усім узьким каналам крутили цей відос, із твердженням про перетин цієї траси.
■падіння Селідового загрожує в першу чергу обороні міста Курахове, яке мало б прикриватися саме з висот з напрямку Селідове, і це угрупування мало б було бути відсіченим доволі великим водосховищем (тут ніяких таємниць, достатньо відкрити супутникову мапу+мапу висот). Ну і вочевидь, дорога на Покровськ, але з цього напрямку ворогу буде вкрай важко просунутися до міста.
■вздовж траси Вугледар-Мар'їнка є декілька стратегічно важливих об'єктів, якщо ворогу вдасться їх захопити - вугледарське угрупування отримає удар у фланг. Оборона міста (залишків міста) в напівоточенні буде дуже важким і сумнівним ділом.
За курським напрямком спостерігаємо. Досі ще нічого не розуміємо, але спостерігаємо із захватом.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ