«Слуги народу» закривають вікно можливостей для України - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 06.09.2022 513
      На зображенні може бути: 2 людини, люди сидять та текст «доцльно скоротити оборонний бюджет, бо армия проϊдае багато коштив. д. арахамия, голова фракцй napmiï "слуга народу". якбия попередив людей TO втрачав би 7мльярдв доларив на мсяць»
      Україна може вистояти у війні з рф лише завдяки стовідсотковому використанню перш за все власних можливостей. Проте українські парламентарі у цей важкий час переймаються зовсім іншим, наголошує на офіційній сторінці в ФБ політолог-міжнародник  Тарас Чорновіл. Далі його пряма мова.
       У нас дуже вузьке вікно можливостей у всіх життєво важливих напрямках нашого життя і навіть виживання. Це допомога Україні у захисті від рашистської агресії; фінансова підтримка для збалансування нашого продірявленого війною бюджету й збереження критичних виплат; перспективи вступу в ЄС та на ближню перспективу, навіть просто збереження статусу кандидата; надії на швидкий вступ у НАТО відразу після перемоги без проміжних стадій. На жаль, заради своїх клептократичних цілей Зеленський і його слуги готові пожертвувати всім цим, навіть безпекою країни, як вони це цілком свідомо вже робили аж до 24 лютого.
        НАТО і гарантований захист на всі подальші роки було, мабуть, найпростішою ціллю - наші оборонці виконали 90% роботи і в цій справі. Але є ще реформи, боротьба з корупцією, чесна правова система, добропорядність влади і очищення від явних кротів і реваншистів. Звісно, від Зеленського можна чекати яких завгодно фортелів, але поки він навіть ціною втрати держави не згоден відмовитися від усіх цих єрмаків, татарових, тимошенків та інших осіб. Про відмову від корупції та зловживання владою на Банковій навіть думки не допускають.
       Для інших трьох пунктів саме в ці дні укрсучвлада створює нові й дуже небезпечні перепони. Вони напевно повірили, що підтримувати нас будуть із закритими очима за будь-яких обставин. Але на Заході своє робить криза і рецесія, а москва кидає останні ресурси на розкрутку протестних настроїв (згадайте мітинг до 70 тис. у Празі, зараз пройдуть ще кілька акцій у ЄС із прорашистським душком). Нашим союзникам потрібні аргументи, для чого потрібно підтримувати Україну й чому ми заслуговуємо на такі великі витрати? Не один, а дуже багато аргументів!
           З Києва їм шлють лише контраргументи. І тут переплелися два мотиви. Чисто диверсійна робота на користь москви, як з тим же ганебним інтерв'ю Зеленської для ВВС. І абсолютно корупційний, клептократичний мотив. Не секрет, що і сам Зеленський, і його оточення, і його слуги набрані із самого суспільного дна з усіма його хапальними рефлексами, жадібністю, безвідповідальністю й космополітизмом. Війна в країні та страждання й безвихідь для мільйонів українців для них не аргумент.
          Коли ми вимагаємо все нових грошей і постачання озброєнь від союзників (правильно й справедливо, до речі), влада кошти, зібрані з платників податків, або й влиті в бюджет із міжнародної фінансової допомоги, вже перепрофілювала з оборони країни, підтримки біженців та людей, які все втратили через війну, на свою звичну годівничку - Велике Дорожнє Крадівництво. Вони настільки тупі й зажерливі, що навіть не розуміють, як це вражає зовнішнього спостерігача. Вони підправили бюджет, скасувавши норму про перерахунок на оборону коштів дорожнього фонду, а тепер збираються влити в нього додаткові ресурси, встановлюючи акциз на пальне в 100 євро. Чим викличуть додаткову інфляцію, але матимуть звідки знову вдосталь красти й не ділитися ні з армією, ні з потребуючими верствами.
        От був би я не українцем, а очільником якоїсь іншої держави - мені було б важко знайти мотиви жертвувати своїм напруженим бюджетом для країни, влада якої готова сотні мільярдів тратити на непрофільні в цей час витрати й на цьому безбожно красти. Ці клептократичні й корупційні ігрища - пряма підстава наших союзників.
        А це ж лише один із десятків прикладів недоброчесності влади в фінансових корупційних, кадрових питаннях...

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ