Сили оборони відбили атаки рашистів біля 7-ми населених пунктів - Генштаб ЗСУ

За матеріалами інтернет-видань 07.09.2022 347
На зображенні може бути: 2 людини та на відкритому повітрі
          Слава Україні! Триває сто дев'яносто шостий (196) день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню.
Ворог продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утримання тимчасово захоплених районів Херсонської області, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.
Проводить повітряну розвідку БПЛА з високою інтенсивністю. Ворог продовжує вживати заходів для покращення логістичної підтримки своїх військ. Подальша загроза авіа та ракетних ударів залишається по всій території України.
        За минулу добу ворог завдав понад 7 ракетних та 25 авіаударів по військових та цивільних об'єктах на території України. Для цього він здійснив до 20 рейсів. Зокрема, постраждала інфраструктура в районах населених пунктів Харкова, Великі Проходи, Білогірка, Костромка, Сухий Ставок та Безіменне.
Ситуація на Волинському та Полісському напрямках суттєво не змінилася.
На інших напрямках ворог обстрілював військову та цивільну інфраструктуру з танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії, а на Сіверському напрямку зафіксовано мінометний вогонь в районах населених пунктів Гай Чернігівської області та Волфине, Запсілля, Манухівка та Стукалівка в Сумській області;
на Харківському напрямку ворог обстрілював райони населених пунктів Прудянка, Чорноглазівка, Миронівка, Великі Проходи, Руська та Черкаська Лозова, Руські та Черкаські Тишки;
на Слов'янському напрямку ворог обстрілював райони Слов'янська, Велика Комишуваха, Долина, Краснопілля, Дмитрівка та Довженке;
на Краматорському напрямку ворог обстрілював райони Тетянівки, Крива-Луки, Спірне, Веселе, Григорівки;
на Бахмутському напрямку обстріляли з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Бахмутське, Соледар, Бахмут, Нью-Йорк, Зайцеве, Весела Долина, Майорськ та Яковлівка;
на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Опитне, Водяне, Тоненке, Первомайське;
активних наступальних дій на Новопавлівському напрямку ворог не вів, але від пожежі постраждали райони Мар'їнки, Красногорівки, Новомихайлівки, Вугледар, Солодке, Шевченка, Золота Нива, Павлівка та Времівка;
на Запорізькому напрямку окупанти застосували міномети, ствольну та реактивну артилерію в районах населених пунктів Новоандріївка, Малі Щербаки, Мала Токмачка, Щербаки, Білогір'я, Новопіль, Вільне Поле та Шевченка;
на Південнобузькому напрямку ворог обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. Крім того, ворог здійснив повітряну розвідку БПЛА.
Значних втрат зазнають окупанти з приватних військових компаній, які працюють на тимчасово окупованих територіях, зокрема в населеному пункті Олександрівка Харківської області. Окремі підрозділи нараховують понад 40 відсотків важко поранених та загиблих. Тіла багатьох загиблих не ідентифіковано та рахуються безвісти зниклими безвісти.
          Підрозділи Сил оборони утримують позиції та не дозволяють ворогу просуватися вглиб території України. Нашим воїнам вдалося успішно відбити атаки ворога в районах населених пунктів Григорівка, Зайцеве, Соледар, Бахмутське, Бахмутське, Весела Долина та Опитне.
Протягом доби з метою підтримки дій сухопутного угруповання Повітряні Сили Сил оборони завдали 27 ударів та знищили склад боєприпасів, завдали збитків майже 40 укріпленням та місцям скупчення живої сили рашистів.
       Загалом підрозділи протиповітряної оборони наших військ знищили: літак Су-25, гелікоптер Ка-52, безпілотний літальний апарат (БПЛА) та п'ять крилатих ракет Х-101.
Ракетні війська та артилерія сухопутних угруповань продовжують виконувати завдання з вогнепального пошкодження живої сили та бойової техніки, контрбатарейного бою, зриву системи управління ворога та логістичного забезпечення. Внаслідок вогневого ураження завдано ужпри по 7 командних пунктах та 13 об’єктах зосередження ворожої живої сили. На уражену зону потрапили радарні станції та станції зв'язку, мостові та понтонні переходи, 3 склади боєприпасів та пального та масти різного рівня, що значно зменшило бойові та логістичні можливості окупантів.
Підтримуємо ЗСУ! Переможемо разом!
Віримо в ЗСУ!
Слава Україні!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ