Уночі ворог обстріляв з «Градів» Нікопольський район

Григорій Давиденко 07.09.2022 489
На зображенні може бути: дерево та на відкритому повітрі
     Після Другої світової війни народи світу з метою недопущення загибелі мирного населення в майбутніх збройних конфліктах провели величезну роботу. Наслідком стали Женевські конвенції про захист жертв війни — міжнародні багатосторонні угоди в галузі законів і звичаїв війни, спрямовані на захист жертв збройних конфліктів. Підписані вони, за даними Вікіпедії, 12 серпня 1949 на Дипломатичній конференції ООН, що відбулася в Женеві (Швейцарія) з 21 квітня по 12 серпня 1949. А набрали чинності 21 жовтня 1950 року. Їхніми підписантами є понад 190 країн світу. 
  Але у підлих справах рф, як відомо, "попереду планети всієї". Вона вже 9-й рік топчеться по цих міжнародних угодах, щоденно порушуючи їх у війні в Україні. Про нові нічні порушення міжнародних правил і звичаїв ведення війни, затверджених Женевськими конвенціями, повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук:
- 🔺Вночі ворог з важкої артилерії та «Градів» обстріляв Нікопольський район. Гатив по околицях м. Нікополь та Марганецькій громаді. Попередньо постраждалих немає. Обсяг руйнувань з‘ясовується.
🔺В інших районах ніч минула без надзвичайних подій. Кордони Дніпропетровщини надійно захищені ЗСУ, жодного окупанта на нашій території немає.
🔺 За даними ГУ ДСНС в області, на території регіону перевищення радіаційного фону не зафіксовано.
Мирного усім дня 🇺🇦

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ