«Слуги» розтягують країну на трісочки, - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 28.12.2022 427
Парламент ухвалив законопроєкт про реформу містобудування
      Непокаране зло нахабніє. І розперезується воно просто на очах - не через місяці або роки, а впродовж лічених днів. Партай-фюрерша слуг Зеленського Олена Шуляк (на фото) погоріла на страшному скандалі із дико корупційним та навіть антиконституційним законопроєктом про будівельну мафію та обмеження прав територіальних громад на користь тих же близьких до Шуляк мафіозі. Далі зашкварилася із пред'явами важко пораненому бійцю. Опісля не лише все громадянське суспільство про це криком кричало, але й посли G-7 звернулися до Зеленського із закликом ветувати закон, бо це його власний вибір між цивілізованим майбутнім для своєї країни та корупційною клоакою.
         Підпише-не підпише - ще можемо гадати. Але після таких скандалів закінчується політична кар'єра будь-якого політика в цивілізованій країні, але не в позеленілій Україні. Шуляк не втратила мандат, не виключена з партії і фракції, навіть із посади партійної лідерші не зміщена й не відсторонена. Мудрий, потужний мафіозі мав би в такій ситуації залягти на дно. А дрібна прислужниця мафії та затята корупціонерка поспішає, бо часу не багато, а рідних виборців ще треба встигнути обібрати до ниточки. Наглість українських корупціонерів просто вражає.
      Так, паралельно з розкруткою скандалу щодо проходження попереднього закону Шуляк со товаріщі реєструє вже новий закон в інтересах будівельної мафії та корупціонерів у держорганізаціях. Згідно її ініціативи під час дії воєнного стану забудовник може податися на тендер із закупівель за державні кошти із дуже гарною й низькою ціною, виграти цей тендер в учасників із реальною вартістю. А за 6 місяців можна подати документи про те, що ціна занизька, й отримати від держави компенсацію. Часточка з якої у вигляді відкатів конче дійде і до авторів цієї ініціативи. Розміри законом не обмежуються, головне "правильну" експертну організацію підшукати. Той чиновник, який курує замовлення, сам же й підкаже.
       Це законопроєкт № 8202. Щоправда, Шуляк там не є головним ініціатором, перший підпис відомої корупціонерки із кримінальним конфліктом інтересів Підласи Роксолани. А окрім її та Шуляк, там ще пару цікавих персонажів, наприклад, відомий корупціонер Камельчук... Сам проєкт я прочитав особисто. Там справді передбачені такі норми.
      То кажете: війна і "неначасі"? Ну-ну. Коли вам стане на часі, ці слуги країну вже на трісочки рознесуть...
   Тарас Чорновіл, політолог-міжнародник, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ