«Слуги» ведуть промосковську діяльність у парламенті, - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 05.04.2023 295
На зображенні може бути: 1 особа та текст «головна новини бзнес ф.нанси Tech Life спецпроекти думки досье промокоди LIGA. рада не заборонятиме упц ΜΠ. розберемося псля перемоги- стефанчук этогматериалтакжедступена.руском 25.04.2022, 08:37 f 35 5 фото: пресслужба верховной ради спкер верховной ради руслан стефанчук заявив, що парламент не ухвалюватиме законив, що можуть розколоти украёнське суспльство так BİH прокоментував интерв'ю рбк-украйна законопроект про заборону упц»
       Дещо з опосередкованих доказів проросійської діяльності слуг Зеленського дуже явно бачимо в Раді. Там один із пригрітих опою нардепів Георгій Мазурашу збирає підписи під законопроєктом, який зніме... зобов'язуючу норму відповідати покупцю/клієнту державною мовою при його зверненні! Це не перша атака на державну мову з початку масованого вторгнення. Торік під прикриттям непрозорості роботи Ради шанувальник раші Микита Потураєв уже тягнув серію ініціатив, які б дозволили і російську поширити в сфері медіа, й фільми російські, включно з тими, які прославляють рашистських силовиків і військових, показувати... Фракція слуг і надалі залишається на половину відверто промосковською.
    А епопея з законопроєктом № 8221 узагалі вершина цинізму. Точніше, спроба прикинутися патріотичними захисниками України від рашистської духовної окупації. З 23 листопада слуги блокують внесення цього проєкту в порядок денний та на розгляд залу. Відомий захисник московської церкви Руслан Стефанчук кістьми ліг і регламент порушив, щоб не допустити його розгляду. Після цього кожне слово про якийсь патріотизм і відстоювання українських інтересів - відверта фальш. Вони взагалі з Лаври нікого виселяти не збиралися, лише шантажували Онуфрія, щоб став лояльним до влади й усунув найодіозніших - того ж Павла.
    Трохи про проєкт закону. № 8221. "Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій". Автори Микола Княжицький та ряд депутатів ЄС, поданий 23 листопада 2022 року. Основні правові норми:
* Діяльність РПЦ та споріднених з нею організацій на території України повністю забороняється, список таких організацій формує РНБО відповідно до статті 4 Закону.
* Підлягає забороні діяльність юридичних осіб, власником чи засновником яких є заборонена згідно цього закону іноземна релігійна організація.
* Релігійна організація в Україні не може мати керівний центр у державі, яка здійснила збройну агресію проти України.
* Регулюється використання терміну "православний" у назвах юридичних осіб та зареєстрованих церковних організацій. Слово «православний» у назві можуть мати тільки ті релігійні організації, що підпорядковані ПЦУ. За рішенням керівного органу ПЦУ слово «православний» можуть використовувати інші релігійні організації (стаття 2 Закону). Тут я б до другого читання вніс певні правки, які відсікають церкву країни-агресорки, але не створюють конфлікту з іншими православними церквами. Бо в нас можуть діяти парафії Болгарської, Сербської, Еллінської та інших православних церков в Україні. І їх назва не має залежати від позиції ПЦУ. Але такі деталі легко усунути при допрацюванні закону. А слуги його наглухо блокують. Бо вони всеціло на стороні московської церкви й навіть не приховують цього.
    Тарас Чорновіл, політолог-міжнародник, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ